Strahinja Rašović protiv spltskog Jadrana (©MN Press)
Strahinja Rašović protiv spltskog Jadrana (©MN Press)

Rašovićev napad na titulu kralja strelaca Lige šampiona vredan bega Novog Beograda od Pro Reka

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.05.22. | 11:05

Milanovićev tim pobedom u Kragujevcu izbeći će aktuelnog prvaka Evrope na prvoj stepenici završnog turnira

Grupna faza Lige šampiona ulazi u foto-finiš, a nepoznanica su još samo dve stvari: ko će na koga ukrstiti na završnom turniru i ko će poneti nagradu najboljeg strelca.

Jedan par na Fajnal-etu Lige šampiona u Beogradu već je poznat, italijanska Breša se osvajanjem prvog mesta izborila za Hanover, na papiru najlašeg protivnika. Posle večerašnjih utakmica i srpskog derbija u Kragujevcu, gde Radnički čeka Novi Beograd (20.30), biće poznati četvrtfinalni parovi.

Izabrane vesti

Završni turnir Lige šampiona održaće se u Beogradu od 2. do 4. juna, a u avion za srpsku prestonicu ukrcali su se Pro Reko, Marselj, Jug, Hanover, Breša, Ferencvaroš i Barseloneta. Tih sedam protivnika stajaće na putu Novog Beograda – stekao pravo učešća na Fajnal-ejtu na osnovu propozicija, a potvrdio ga dobrim igrama u grupnoj fazi – do prve titule evropskog prvaka.

(4.50) Radnički (8.00) Novi Beograd (1.35)

Situacija je takva da bi već četvrtfinale moglo da donese veliki derbi između Pro Reka i Novog Beograda, koji su uoči početka sezone, uz Olimpijakos, označeni kao glavni favoriti za krunu. Slavni italijanski klub, koji je pre godinu dana u srpskoj prestonici na bazenu “11. april” deveti put krunisan u šampiona Starog kontinenta, jučerašnjom pobedom nad Marseljom na otvorenom bazenu završio je grupnu fazu kao prvoplasirani tim i sada čeka rasplet u “grupi smrti”. Tri opcije su moguće: da se na prvom koraku sastane sa Barselonetom, Novim Beogradom ili Ferencvarošem.

Razlike među timovima su minimalne, ali bi novobeogradski klub zasigurno voleo da u četvrtfinalu izbegne duel sa aktuelnim vladarom Lige šampiona, jer ako neko zna kako se dobijaju velike utakmice – onda je to Pro Reko. Četa Igora Milanovića bi trijumfom protiv Radničkog u Kragujevcu pobegla od četvrte pozicije, koja donosi okršaj sa najtrofejnijim evropskim klubom. Novi Beograd ima identičan broj bodova kao i Barseloneta, ali je bolji u međusobnim duelima ove sezone – u Barseloni bilo nerešeno, u Srbiji slavio šampion Jadrana – osmom pobedom u grupnoj fazi bi se obezbedio.

Iako Ferencvaroš ima bod više od srpskog i mađarskog predstavnika, i te kako strepi pred poslednje kolo, jer ima najtežeg mogućeg rivala. Breša je u grupi A bila najkonstantnija, pretrpela je samo jedan poraz – od Novog Beograda – i neće u Budimpešti igrati sa zadrškom. Barseloneta za kraj grupne faze Lige šampiona gostuje splitskom Jadranu, tim Elvisa Fatovića igra izvanredno od kada se od povrede oporavio Alberto Munariz Egana. Rasterećen je Alvaro Granados i španski šampion je dobio opciju više u napadu. Poslednje kolo moglo bi da donese rokade na tabeli, a mečevi u Kragujevcu i Budimpešti najboljeg strelca Lige šampiona.

Gergo Zalanki je spakovao francuskom Marselju četiri gola i učvrstio se na prvom mestu. Mađar iz Pro Reka postigao je 42 gola u sezoni, ali i dalje nije siguran za titulu kralja strelaca. Strahinji Rašoviću i Alvaru Granadosu, koji je meta Novog Beograda za iduću sezonu, ostao je još jedan meč, obojici je potrebno šest golova da se izjednače, a jedan da prestignu vodećeg Zalankija. Nije nerealno, ali...

LISTA STRELACA LIGE ŠAMPIONA:

Gergo Zalanki (Pro Reko) – 42

Strahinja Rašović (Novi Beograd) – 36

Alvaro Granados (Barseloneta) – 36

Ugo Krusija (Marselj) – 35

Filip Filipović (Olimpijakos) – 32

Konstantinos Genidunijas (Olimpijakos) – 30

Andrija Prlainović (Marselj) – 29

Dmitri Holod (Špandau) – 29

Jerko Marinić Kragić (Jadran Split) – 28

Janis Funtulis (Olimpijakos) – 28

LIGA ŠAMPIONA - 14. KOLO (POSLEDNJE) 

GRUPA A

Sreda

17.00: (1.75) Dinamo Tbilisi (hen 8.5) Olimpijakos (1.95)

18.30: (1.60) Ferencvaroš (8.00) Breša (2.95)

19.00: (6.75) Jadran Split (9.00) Barseloneta (1.20)

20.30: (4.50) Radnički (8.00) Novi Beograd (1.35)


GRUPA B

Utorak

Hanover - Jug 14:14

Pro Reko - Marselj 11:8

Špandau - Crvena zvezda 11:12

Steaua - OSC Budimpešta 9:15



tagovi

VK Novi BeogradVK RadničkiLiga šampiona u vaterpoluStrahinja RašovićGergo ZalankiAlvaro Granados

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara