Dušan Stojsavljević (©MN Press)
Dušan Stojsavljević (©MN Press)

Raduju se Srbi: Dušan Stojsavljević i Filip Kovačević šampioni Rumunije sa Koronom

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.04.24. | 09:41

Ekipa iz Brašova u finalnoj seriji bolja od Arkade Galati

Srpski tandem primača servisa došao je do titule u Rumuniji! Veliki uspeh napravili su Dušan Stojsavljević i Filip Kovačević sa ekipom Korone iz Brašova.

Arkada Galati je sprečena da uzme šestu titulu u nizu. U finalnoj seriji tim iz Brašova slavio je posle četiri meča (3:1), a u poslednjem je bilo takođe - 3:1.

Izabrane vesti

Korona je bila trećeplasirana na kraju ligaškog dela, nije kao favorit ušla u razigravanje, ali kada je napravila iznenađenje u polufinalu protiv Rapida iz Bukurešta bilo je jasno da može da ide do samog kraja.

Poslednju utakmicu u sezoni Dušan Stojsavljević je završio sa šest poena (napad 7-3, dva bloka i jedan as). Bio je prilično stabilan na prijemu, kao i ceo njegov tim. Ukrotio je devet protivničkih servisa, a imao 78 odsto pozitivnog i 56 odsto idealnog prijema.

Filip Kovačević nije počeo meč, ali je dobio priliku u trećem i četvrtom setu. Skupio je tri poena, uz napad 4-2 i jedan blok. Deset puta su ga pogodili servisom, napravio je dve greške na prijemu, a ostvario 60 odsto pozitivnog i 30 odsto idealnog.



tagovi

Filip KovačevićDušan Stojsavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara