Rada Perović (©FIVB)
Rada Perović (©FIVB)

Rada Perović: Japan igra možda i najbolju odbranu na svetu, mislim da smo im dobro parirali

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.06.24. | 15:19

"Ne treba da nam bude krivo, odigrali smo veoma dobar meč", rekla je odbojkašica Srbije

Upisan je treći poraz u Japanu, ali optimizam ne napušta naše odbojkašice. Znaju mlade nade koliko će im ovo iskustvo značiti, pa poraze ne doživljavaju tragično.

Prvi duel izgubile su od Holandije, onda je bila bolja Francuska, a danas im je presudio Japan.

Izabrane vesti

Utiske posle trećeg poraza podelila je Rada Perović, prošle sezone uzdanica Uba.

"Još jedna utakmica iza nas - nažalost izgubili smo, ali ne treba da nam bude krivo zbog toga. Odigrali smo veoma dobar meč. Drago mi je što smo iz utakmice u utakmicu sve bolje - što taktički, tako i tehnički. Možda smo se malo mučili oko servisa, ali mislim da nam je danas blok-odbrana bila mnogo bolja. Posebno protiv ekipe Japana, koja igra veoma dobru odbranu - možda i najbolju na svetu. Mislim da smo im dobro parirali. U završnici setova smo mogle da budemo hrabrije, ali sve je to do iskustva i naših godina. Svaka devojka je iskoristila svojih pet minuta u terenu. Zaslužile smo da igramo pred ovakvom publikom i da uživamo u ovakvoj atmosferi", rekla je za OSS Rada Perović.

Osvrnula se mlada igračica i na poslednjeg protivnika - Italiju u nedelju od 8.00 časova.

"Jedna od najboljih ekipa na svetu. Mislim da treba da iskoristimo tu priliku, jer nikad se ne zna kada ćemo ponovo igrati protiv takvih igrača. Nadam se da ćemo se pokazati u što boljem svetlu i da ćemo iskoristiti svaku šansu koju nam Italija bude dala - da li da osvojimo poen, a možda i set nikad se ne zna. Želim mojim devojkama svu sreću. Bodrite nas svi iz Srbije da što bolje odigramo", poručila je navijačima Perovićeva.

Prva dve utakmice je na poziciji libera veoma dobro odigrala Milica Medved, a danas je šansu dobila Bojana Gočanin.

"Drago mi je što sam dobila priliku da igram na današnjoj utakmici u Japanu protiv domaćina. Atmosfera je bila neverovatna, bilo je lepo na terenu kao i na tribinama. Naravno, mogle smo mnogo bolje da odigramo. Ali, devojke su dale sve od sebe, ispoštovale su dogovor iz svlačionice. Nadamo se da će sutra protiv Italije da ostave srce na terenu. I da će ista energija biti i sutra", podvukla je Bojana Gočanin.



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara