Leo Feješ (Dinamo) u duelu sa Metaloplastikom (@srl.rs)
Leo Feješ (Dinamo) u duelu sa Metaloplastikom (@srl.rs)

Porazi Dinama i Metaloplastike – Pančevci na 'minus sedam', kasno buđenje Šapčana

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.10.24. | 20:42

Dinamo izgubio od Bešiktaša u Istanbulu sa 27:34, dok je Metaloplastika bila na minus osam protiv Krke, pa ublažila poraz na 30:32, pred revanše za sedam dana

Partizan je bio ubedljiv protiv Luksemburžana na Banjici (35:24), ali ostala dva predstavnika Srbije u drugom kolu EHF kupa doživela su poraze u prvim mečevima. Dinamo se iz Istanbula vraća sa sedam golova minusa posle duela sa Bešiktašom (27:34), dok ni šanse Metaloplastike pred revanš sa Krkom u gostima neće biti mnogo veće. Šapčani su izgubili na domaćem terenu sa 30:32.

Dinamo se dosta dobro držao protiv favorizovanog Bešiktaša, predvođenog veteranima Eduardom Gurbindom i Sedrikom Soraindom. Vodili su Pančevci samo sa 2:1 i 3:2, kada je turski tim napravio prvu ozbiljniju seriju od 5:0. Vratili su se gosti na samo gol zaostatka, malo je falilo da upravo tako odu na veliki odmor (16:14).

Izabrane vesti

U 37. minutu bilo je sjajnih 20:20 za tim iz Pančeva, ali je domaćin odigrao furioznih poslednjih deset minuta, razliku podigao sa tri na osam golova, a Boško Stanisavljević je u poslednjim trenucima smanjio na konačnih 34:27. Oleksandr Tilte, Kastro Penja i Sevket Jagmuroglu bili su najefikasniji u domaćem taboru sa po sedam golova, dok je Marko Perović sa osam bio najistaknutiji kod Dinama.Po pet puta među strelce su se upisali Milan Pavlović i Uroš Kolundžić.

Metaloplastika je na kraju još i dobro prošla sa porazom od dva gola razlike, jer je na poluvremenu bilo 18:10 za Krku, a početkom drugog dela i rekordnih plus devet za goste iz Slovenije, koje sa sa klupe predvodi Mirko Skoko, pomoćnik selektora Srbije Borisa Rojevića.

Veći deo meča, Šapčani su bili potpuno inferiorni, 19:27 na semaforu je pisalo u 49. minutu, ali su se domaći rukometaši probudili i raspucali, najpre načinili seriju 5:1, a Dodić i Alilović su sa po dva pogotka u samom finišu ublažili poraz na ipak podnošljivih 30:32.

Mateja Dodić zaustavio se na učinku od 10 golova, Domagoj Alilović postigao je četiri manje, dok su slovenački tim predvodili Tilen Kukman sa 10 i Vojislav Vukić sa šest.

Revanš mečevi na programu su iduće subote, 26. oktobra u Pančevu, odnosno Novom Mestu, sa ne baš velikim šansama naših timova da se u trećem kolu pridruže Partizanu, koji je tamo već zakoračio...


tagovi

RK Dinamo PančevoMetaloplastikaEHF kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara