Obrad Ivezić (©Printscreen)
Obrad Ivezić (©Printscreen)

Pančevci napadaju titulu: Dinamo doveo Ivezića i Marjanovića

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.06.22. | 16:10

Žuto-crni žele da prekinu dominaciju Vojvodine. Bivši reprezentativni golman Srbije i rođeni Pančevac stavili parafe na saradnju s timom iz Banata, saznaje Mozzart Sport

Vojvodina je strah i trepet u srpskom rukometu, devetostruki uzastopni šampion Srbije. Lale iz godinu u godinu nemaju dostojnog konkurenta. Prethodne dve godine su imali maksimalni učinak u plej-ofu Superlige Srbije (dva puta po 14 trijufma). Naredne sezone bi Novosađani mogli da imaju ozbiljnije konkurente.

Metaloplastika je na pragu angažovanja Vladana Matića, nekadašnjeg selektora Srbije, kragujevački Radnički je doveo trenera Veselina Vukovića, koji ima srebro sa Orlovima 2012. godine, vicešampion Partizan se oslanja na mlade igrače, Crvena zvezda i dalje "krije karte", dok Dinamo ima ambicije da sruši Vošu sa srpskog trona. Pančevci se ne šale. Prošle godine su bili četvrti, izborili Evropu, a agilna uprava na čelu sa sportskim direktorom Stojanom Radanovićem sprema tim za napad na titulu.

Izabrane vesti

Prema saznanjima Mozzart Sporta, najveće pojačanje Dinama je nekadašnji reprezentativac Srbije, golman Obrad Ivezić (40). Iskusni čuvar mreže dolazi iz jedne od najjačih liga na svetu. Prošlu sezonu je proveo u Nansiju koji je ispao iz najbolje francuske lige. Bivši golman Sintelona iz Bačke Palanke vraća se u srpski rukomet posle deceniju i po. Poslednjih 12 godina igrao je u Francuskoj, a pre toga je bio u rumunskoj Steaui s kojom je igrao Ligu šampiona.

Ivezić je bio juniorski reprezentativac Jugoslavije, a za najbolju selekciju Srbije je debitao sa 34 godine. Bio je junak plasmana Srbije na Evropsko prvenstvo 2016. godine. Njegova odbrana u finišu utakmice protiv Crne Gore u Baru u junu 2015. godine donela je Orlovima plasman na kontinentalni šampionat. Imao je Ivezić ovog meseca ponude nekoliko klubova iz Srbije i Francuske, ali se odlučio za dolazak u ambiciozni Dinamo. Potpisao je jednogodišnji ugovor sa Pančevcima.

Dinamo se u ovom prelaznom roku odlučio za dolazak prekaljenih igrača. Osim Ivezića, žuto-crni su doveli još jednog golmana, rođenog Pančevca Nemanju Marjanovića. On se vraća u Srbiju posle 18 godina. Prošle sezone je sa Karvinom bio šampion Češke.

Pančevci su u pregovorima sa još nekoliko igrača, pa bi naredne sezone mogli da budu znatno jači i da se uključe u borbu za titulu.

Na kormilu Dinama sedi Nenad Kraljevski, bivši trener šampionskog tima Crvene zvezde. U klubu ostaju prošle sezone najbolji igrači tima, bekovi Danilo Radović i Milan Golubović. Radović je dobrim igrama u žuto-crnom dresu izborio i učešće sa reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu u Segedinu. Naredne sezone u dresu tima iz Banata gledaćemo i bivšeg reprezentativca naše zemlje, desnog krila Miloša Kostadinovića, koji ima srebro sa Orlovima 2012. godine u Beogradu, a osvojio je i dve titule s Partizanom. Ima i internacionalno iskustvo u Rumuniji.


tagovi

Obrad IvezićRK Dinamo PančevoSuperliga SrbijeARKUS ligaRukometni transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara