Vladan Matić (©Reuters)
Vladan Matić (©Reuters)

Vladan Matić na kormilu Metaloplastike

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.06.22. | 14:20

Nekadašnji selektor Srbije vraća se u Šabac posle skoro tri decenije

Nekadašnji selektor Srbije Vladan Matić novi je trener Metaloplastike. On će zameniti na klupi crnogorskog stručnjaka Miodraga Kažića koji je prošle sezone osvojio Kup Srbije posle trijumfa u finalu protiv Vojvodine u Leskovcu.

Rođeni Šapčanin vraća se u grad na Savi posle skoro tri decenije. Iskusni stručnjak igrao je za Metaloplastiku, Partizan, Crvenu zvezdu i Pik Seged. Sedeo je na klupi tima iz Segedina, a bio je i trener Ferencvaroša, Celja i Tatabanje. Na kormilu reprezentacije Srbije je bio godinu dana, od 2013. do 2014. Kao reprezentativac Jugoslavije ima dve bronzane medalje na Svetskim prvenstvima 1999. i 2001. godine.

Izabrane vesti

Metaloplastika ima ambicije da naredne sezone napadne Vojvodinu i bori se za titulu. Prošle sezone je pala posle osvojenog kupa, pa je zavšila tek na petom mestu u plej-ofu Superlige Srbije.

Prvo pojačanje Šapčana je pivotmen Kosta Petrović. On je svoje rukometne korake stekao u Metaloplastici, a kao internacionalac je igrao u Češkoj i Poljskoj. Poslednji klub bio mu je češka Karvina.

Ugovor na godinu dana je produžio i Marko Srdanović, levo krilo Šapčana, jedan od najboljih rukometaša Metaloplastike u prethodnoj godini.

Subota, 15.15: (2,10) Vesprem (8,00) Vive Kjelce (2,00)

Naredne sezone, Superliga Srbije trebalo bi da bude mnogo jača i zanimljivija. Poslavljeni as šabačkog i srpskog rukometa, nekadašnji selektor Srbije, Veselin Vuković, naredne sezone će sedeti na klupi Radničkog iz Kragujevca, trećeplasiranog tima u šampionatu naše zemlje.


tagovi

Vladan MatićMetaloplastikaRukometni transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara