Đorđe Teodorović (©RSS)
Đorđe Teodorović (©RSS)

Ostavke kao na traci: I Teodorović digao sidro

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.07.24. | 22:37

Selektor Orlića preuzeo odgovornost za neuspeh na EP u Sloveniji

Đorđe Teodorović je napravio bum sa selekcijom 2002. godište i mlađi (Miloš Kos, Mateja i Stefan Dodić, Luka Rogan, Nikola Zečević...) koja je bila bronzana na EP 2022. godine u Portugaliji i četvrta na SP u Berlnu prošlog leta. Najavljivao je velika dela i sa sadašnjim Orlićima, ali nije išlo na EP u Sloveniji ovog meseca.

Posle poraza od Hrvatske, petog na šestom meču, trener Vranja preuzeo je na sebe odgovornost zbog aktuelnog rezultata na juniorskom EP što je i obrazložio u pismu dostavljenom predsednici u ostavci RSS, Mileni Delić i svim relevantnim službama Saveza. On će ostati na klupi tima do kraja prvenstva.

Izabrane vesti

Pismo ostavke prenosimo u celosti.

Ovim putem podnosim neopozivu ostavku na mesto selektora muške juniorske reprezentacije Srbije.

Ostavka je isključivo iz moralnih razloga i kao znak potpunog preuzimanja odgovornosti za loše rezultate na Evropskom prvenstvu za juniore u Sloveniji. Smatram da je odgovornost isključivo i samo moja. Koristim priliku da se zahvalim na ukazanom poverenju i saradnji u prethodnih pet godina. Bila mi je izuzetna čast obavljati ovu funkciju i u kadetskoj i u juniorskoj reprezentaciji.

Sa ponosom mogu da konstatujem izvanrednu saradnju sa armijom mladih igrača, najboljih među najboljima u Srbiji u uzrastima od 2002. do 2007. godišta, koja je u proteklom periodu bar za malo osvetlala obraz našem, u Srbiji vidno posrnulom sportu.

Takođe želim da naglasim i vrhunsku saradnju sa svim članovima stručnog štaba u svim periodima u kojima sam bio selektor naših reprezentacija. Hvala im na tome!

Svima u Rukometnom Savezu Srbije iskreno želim puno sreće u daljem radu, a svima koji su sa mnom sarađivali direktno, puno sreće i u privatnom životu.

Svoje obaveze do završetka tekućeg Evropskog prvenstva u Sloveniji ću obavljati kao i do sada, profesionalno i sa velikim entuzijazmom.

Sportski pozdrav,

Đorđe Teodorović

Odmah za njim, pismo ostavke je uputio i prvi pomoćnik, trener juniorske reprezentacije, Petar Žujović.

Igračima juniorske reprezentacije je saopštena odluka stručnog štaba.



tagovi

Đorđe Teodorovićmuška juniorska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara