Boris Rojević i Uroš Bregar (©Starsport)
Boris Rojević i Uroš Bregar (©Starsport)

Ostaju li selektori Rojević i Bregar?

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.07.24. | 19:01

„Biće i to na dnevnom redu, videćemo“, rekao je novi predsednik Rukometnog saveza Srbije Nenad Jankov za Mozzart Sport

Burno leto u rukometnom sportu. Pre dve nedelje je Milena Delić podnela ostavku na mesto predsednice Rukometnog saveza Srbije. Za njom je krenuo i čelnik Skupštine Dragan Bukvić i selektor juniora Đorđe Teodorović.

Nova rukometna Vlada na čelu sa Nenadom Jankovim, dosadašnjim čelnikom Rudara iz Kostalca, dobila je novi mandat, oročen do maja naredne godine, kada bi trebalo da se izabere novi saziv najviših tela rukometnog sporta.

Izabrane vesti

Kuloari danima smenjuju selektora nacionalnih timova, Uroša Bregara i pre svega Borisa Rojevića. Nije tajna da je osnova sukoba u prethodnih mesec u rukometnoj Srbiji bilo na relaciji dva kluba koja pretenduju na najviše ciljeve naredne sezone, Vojvodine i Partizana. I bivša predsednica RSS Milena Delić je uperila prstom u ljude iz Humske, koji su, kako je navela u saopštenju, vršila opstrukcije i pritiske na delegate Skupštine.

Novi predsednik RSS-a Nenad Jankov u izjavi za Mozzart Sport odmah posle imenovanja za čelnika bio je zagonetan kada je pitanju ostanak dvojice stručnjaka koji su ove godine potpisali četvorogodišnje ugovore.

Biće na dnevnom redu i rad selektora, ali videćemo“, rekao je Jankov.

21.00: (2,30) Švedska (8,00) Danska (1,85)

Obojica imaju čvrste ugovor na četiri godine?

Koliko je meni poznato, da“.

Znači li to da ste nezadovoljni njihovim radom i da imate spremne eventualne zamene?

Da sačekamo malo, dajte nam vremena. Prva sednica mora da bude brza, zakonski konstituisana posle sedam dana, a aktivnosti koje imamo nas teraju da se ubrzamo. Očekuje nas početak liga“.

Kakvi su prvi utisci posle jednoglasne podrške delegata?

Skupština je prošla, sada idemo dalje. Ovo je bilo lakše. Poremetili smo odnose, to je evidentno. Cilj nam je da vratimo dobre odnose, jedinstvo u rukometnom sportu, da neke stvari ispravljamo i unapređujemo, i ligu i reprezentacije, da to dovedemo na viši nivo i pravno i organizaciono i pritom izvedemo redovne izbore koji bi trebalo da budu krajem maja naredne godine“.

Svi gledaju Savez kroz kroz prizmu reprezentacije, uspeha ili neuspeha?

Jeste. Svi na kraju gledaju velika takmičenja, i mlađih kategorija i seniorskih, ali bih dodao da treba da se pozabavimo i klubovima na inostranoj sceni. Bez njihovih rezultata ne može da napreduje ni reprezentacija. Moramo i taj deo da unapredimo“.

Kada će se birati direktor lige, komesar za suđenje...

Imamo više kandidata za te funkcije, moramo brzo da delujemo. Prethodni saziv je odlučio da Superlige počinje u septembru, ženska u prvoj nedelji, a muškarci u drugoj. Moramo da poštujemo zakonske rokove“, zaključio je novi čelnik RSS-a.


tagovi

rssNenad Jankovrukometni savez srbijeBoris RojevićUroš BregarSkupština RSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara