Đorđe Draško (©RK Vojvodina)
Đorđe Draško (©RK Vojvodina)

Đorđe Draško se nameće, Rađenović raspucan, šampion na +17

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.10.24. | 20:28

Vojvodina na Slanoj bari slavili protiv komšija iz Kaća – 33:16 u sedmom kolu Super rukometne lige Srbije

Đorđe Draško je najperspektivniji rukometaš u Srbiji. Rođen je 2007. godine, a proteklog leta je proglašen za najboljeg levog beka na kadetskom Evropskom prvenstvu. Odlaskom Petra Đorđića u Partizan, trener Lala Boris Rojević ima na toj poziciji samo Milana Jovanovića. Fali rotacija na spoljnim pozicijama, a mladi Draško se nameće.

Vojvodina je pobedila komšije iz Kaća, Jugović, sa 33:16, u sedmom kolu Super rukometne lige Srbije, a najmlađi od trojice braća je postigao pet golova iz osam pokušaja. Najefikasniji je bio Bojan Rađenović sa devet pogodaka, dok su se Fran Mileta i Boris Puhovski po četiri puta upisali u listu strelaca.

Izabrane vesti

Andrej Trnavac je imao sedam odbrana, a Marko Draško pet. Raduje srpskog šampiona i dva gola levorukog Milana Milića koji polako ulazi u ritam posle 11 mesec pauze zbog operacije ligamenta kolena. Kod Kaćana Aleksa Maksić i Radivoj Ninkov su postigli po četiri pogotka.

Nije bilo u timu povređenog Jovice Nikolića, kao i golmana Frana Lučina i pivotmena Mihe Kavčića, dok u igri nisu ulazili nosioci igre Stefan Dodić, Milan Jovanović i Ahmed Sesa. Voša u utorak u Španiji igra meč četvrtog kola Lige Evrope sa Torelavegom i u slučaju pobede dva kola pre kraja grupne faze će da obezbedi Top 16.

U borbi za opstanak, Vranje je na svom terenu savladalo Obilić sa 26:25, a najbolji su bili levi bekovi Zdravko Dragoljević sa sedam i novalija, pojačanje iz Partizana, Nemanja Peštić, sa šest pogodaka. Odličan na golu je bio veteran Dejan Zlatanović sa 12 odbrana. Iskusni Nenad Mandić sa devet pogodaka i Dušan Tasić sa 13 intervencija bili su najbolji kod tima Ilije Sladića.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 7. KOLO

Utorak

Metaloplastika – Rudar Kostolac 38:19 (16:11)

Petak

Vojvodina – Jugović 33:16 (21:7)

Vranje – Obilić 26:25 (12:12)

Subota

18.30: Crvena zvezda – Radnički Kragujevac

Sreda (30. oktobar)

18.30: Partizan – Dubočica

19.00: Kolubara – Dinamo Pančevo



tagovi

RK VojvodinaJugovićRukometna superligaĐorđe Draško

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara