Bojan Janić (©Starsport)
Bojan Janić (©Starsport)

Oproštaj Janića od Partizana: Emocija će zauvek živeti u meni, biću najveći navijač iz inostranstva

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.04.24. | 16:05

Nekadašnji reprezentativac govorio za Mozzart Sport o odlasku iz crno-belog tabora

Delovalo je da ovaj dan neće skoro doći, jer je Bojan Janić imao želju da ostane u Partizanu još dugo, ali... U životu ne ide uvek sve po planu. Ima mnogo spoljnih faktora koji mogu da promene smer kojim čovek ide. Danas je i zvanično nekadašnji reprezentativac napustio crno-beli tabor - završila se jedna uspešna epizoda, koja je biće upamćena po trofejima.

U razgovoru za Mozzart Sport sumirao je utiske, a u njegovom glasu se osetio tužan ton.

Izabrane vesti

"Želeo bih pre svega da se zahvalim Odbojkaškom klubu Partizan na prilici da iz patika pređem u trenerske vode. Željku Tanaskoviću, Peđi Golijaninu, Aci Stankoviću, svim igračima i stručnom štabu - na divnoj saradnji i na mnogo emocija koje smo uneli zajedno, tugovanja, radosti i svega... Navijačima, ljudima iz odbojke koji su dolazili da nas gledaju, našim prijateljima, kumovima... Svi su oni tugovali i radovali se s nama tokom šest napornih, ali i uglavnom lepih godina. Ostaće mi sve to zauvek u sećanju i u srcu", rekao je Janić. "Drago mi je što sam ispunio ono što sam obećao kad sam dolazio - da će Partizan biti konstantno u vrhu. To smo i uspeli poslednjih pet godina. Bilo je mnogo finala, bilo je i poraza i trofeja. Ali, bilo smo konstantno u vrhu".

Ovaj klub je u sezoni 2017-2018 igrao Prvu ligu, a sa Janićem je uspeo da se uzdigne sve do triple krune prošle sezone.

"Strašno je bio trnovit put. Često na ivici odustajanja. Bilo je teško i organizaciono i emotivno. Moram da se zahvalim i mojoj proodici koja je trpela mnogo toga. Došao je momenat za rastanak. Velika emocija će zauvek živeti u meni. Siguran sam i u ljudima koji su bili sa mnom sve vreme. Delili smo sve to zajedno, na kraju uvek pamtim lepe stvari. To će tako i ostati".

Nije krio Bojan nijednog trenutka da živi za Partizan.

"Stvarno jesmo, ne samo ja, nego i stručni štab, igrači... Sa štabom sam bio 24 sata. Mnogo neprospavanih noći i u kafani i ovako. Uvek je tema bila da neke stvari budu bolje, kako da bolje igramo, kako da pobeđujemo. Dali smo sve od sebe da napravimo nešto. Uspeli smo - imali smo nekoliko istorijskih rezultata. Prvo Kup posle 32 godine, pa prva tripla kruna u istoriji. Imamo nešto što smo ostavili iza sebe i ono što je najbitnije - ovaj klub ostaje u boljoj poziciji nego kakvog sam ga ja zatekao. Što je veoma bitna stvar".

Poslednja utakmica će se pamtiti - puna hala na Banjici - baš ono što svi ljudi iz odbojke sanjaju.

"Ne sećam se kad je poslednji put bilo tako. Nadam se da će se nastaviti slično... Nadam se da će i Partizan biti u vrhu, da će osvajati trofeje, biću najveći navijač. Nažalost, ovog puta iz inostranstva".

Naredna stanica trebalo bi da bude Šabab Al-Ahli.

"Već je izašlo to za Dubai. Nisam još potpisao, trebalo bi uskoro... Ali, najverovatnije će to biti to", podvukao je Janić.



tagovi

Bojan JanićOK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara