Nikola Jakšić (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Nikola Jakšić (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Novi Beograd pregazio Zrenjanince kao plitak potok, Jakšić na povratku četiri puta u metu

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.10.22. | 03:20

Šampion silovito krenuo u odbranu krune, Granados po iskakanju iz aviona dokazao da mu nema ravnog

Milan je pre deceniju i po i jače pravo s plaže stigao na Maraknu i otišao u Ligu šampiona. I celu priču začinio sa “ušatim” peharom. Majstorima nije potreban period za adaptaciju ili slične fraze koje se lepe uz papreno plaćena pojačanja kada ne opravdavaju džak para koji je istresen za njihovo dovođenje. Na prvu loptu pokazuju da su klasa i da na njih možete da se oslonite u po dana i u po noći. 

Alvaro Granados je, uz Martona Vamoša koji je iz Ferencvaroša prešao u Olimpijakos, letošnja transfer bomba. Aktivirao ju je Novi Beograd s ciljem da se popne na evropski tron i ne žali niti jednog jedinog centa uloženog za španskog šutera. Odmah po iskakanju iz aviona dokazao je Alvaro Granados da mu nema ravnoga, a kakve rezove pravi osetio je i Proleter - 31:6 (7:1, 6:1, 9:2, 9:2). 

Izabrane vesti

Nije ni počelo - već je bilo završeno. Tako nešto se i očekivalo. Ponovio je Novi Beograd prošlosezonsku premijeru u Superligi Srbije. Tada je impresionirani Nais drim-timov Vladimira Vujasinovića bio smrvljen, sada Proleter. Ako ništa, imaće vaterpolisti zrenjaninskog kluba o čemu da pričaju, iz najbolje pozicije gledali su kako Alvaro Granados, Angelos Vlahopulos, Strahinja Rašović i društvo puštaju magiju. 

Španskom terminatoru nije mnogo bilo potrebno da postane centralna figura Novog Beograda, na debiju u šampionatu Srbije odapeo je šest strela i bio najefikasniji igrač na meču u kome je Živko Gocić odmarao dvojicu centara - Duška Pijetlovića i Miroslava Perkovića. Sleđeni su bili prvotimci Proletera kada je lopta iz desne ruke zlatnog španskog reprezentativca letela ka golu, a ništa kvalitetnije defanzivne zadatke nisu obavljani ni kada su ostali igrači iz redova srpskog šampiona odapinjali strele. 

Alvaro Granados (©VK Novi Beograd)Alvaro Granados (©VK Novi Beograd)

Duška Pijetlovića i Miroslava Perkovića nije bilo, ali se u bazen vratio centralni bek Nikola Jakšić. Oporavio se od povrede koju je vukao još od Svetskog prvenstva u Budimpešti i zbog koje ga nije bilo u Splitu, žmureći je tresao mrežu i sada je zacementirano - povreda je prošlost. Jedna od stvari koja je najviše brinula stručni štab novobeogradskog kluba je kada će na raspolaganju imati univerzalca, dobili su ga već na startu sezone. U pravom izdanju, onom u kome žele da ga vide kada dođe do bitaka “na život i smrt”. 

Sa četiri gola Jakšić je bio među efikasnijima, a lista kod Novog Beograda je podugačka. Savu Ćetkoviću je prijalo odsustvo prošlogodišnjeg centarskog tandema, razmahao se kao jedini klasičan sidraš. Strahinja Rašović i Angelos Vlahopulos su obavili lakši šuterski trening, a kao i pomenut kvartet i Vasilije Martinović je u četiri navrata varao golmane Proletera. 

NOVI BEOGRAD – PROLETER 31:6

(7:1, 6:1, 9:2, 9:2) 

Beograd

Bazen: 11. april

Sudije: Blažević i Prlić

Isključenja: Novi Beograd 4, Proleter 13

Peterci: Novi Beograd 1 (1) 

NOVI BEOGRAD: Filipović, S. Rašović 4, Mandić 2, Granados 6, Vučinić, Ćetković 4, Drašović 1, Jakšić 4, Martinović 4, Vlahopulos 4, Skumpakis 1, V. Rašović 2, Žoao Fernades, Šušiašvili. Trener: Gocić. 

PROLETER: Šantalab, Čabrilo, Stojčić, Ljubenović 3, Rončević, Ilić, Mitrović 1, Petrović, Ćorić 2, Tomićević, Konatar, Radišić, Ćirović, Berkov. Trener: Brdarić.

VATERPOLO SUPERLIGA SRBIJE - 1. KOLO:

Sreda (odigrano 5. oktobra)

Crvena zvezda - Šabac 11:5

Utorak

Valis - Novi Beograd Vukovi 9:9

Radnički - Partizan 14:12

Sreda

Nais - Vojvodina 9:9

Novi Beograd - Proleter 31:6


tagovi

Nikola JakšićAlvaro GranadosŽivko GocićSuperliga Srbije u vaterpoluVK ProleterVK Novi BeogradStrahinja RašovićAngelos VlahopulosSavo Ćetković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara