Sava Ranđelović i Alberto Munaris (Reuters)
Sava Ranđelović i Alberto Munaris (Reuters)

Ništa od vađenja protiv Španije: Srbija celu utakmicu jurila Furiju i nije je stigla

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.08.24. | 13:22

Četvrtfinale još van domašaja za Delfine – 11:15

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza)

Mučila se Srbija u Riju pre osam godina, pa došla do olimpijskog zlata. Kakav će biti epilog u Parizu, to samo bog zna, ali ponovo srpski vaterpolisti plivaju po trnju u grupnoj fazi Igara.

Izabrane vesti

Posle debakla protiv Australije (3:8), nije upalilo vađenje protiv Španije. Jesu Delfini odigrali dosta bolje nego u prethodnoj utakmici, držali rezultatski priključak, međutim, imaju i dalje ozbiljne crne rupe u igri, koje tim kakav je Crvena furija neumoljiva kažnjava. Ceo meč puleni Uroša Stevanovića su jurili rivala, ali do kraja nisu uspeli da ga dostignu – 11:15 (4:3, 3:3, 3:3, 5:2)

Četvrtfinale je i dalje daleko, moraće Srbija da ga traži u mečevima sa Francuskom i Mađarskom do kraja grupne faze.

Ključni trenutak meča bio je na sedam minuta pre kraja utakmice, kada je naš sastav dobio igrača više, zatražen je tajm-aut i taj udarac za izjednačenje je izblokiran. A, odmah potom Španija je dala gol kojim je pobegla na dva razlike (11:9) i rešila meč.

Aktuelni evropski prvak je uvek imao spreman odgovor na svaki pokušaj Srbije da ga stigne ili prestigne i svaku takvu šansu koju je tim Uroša Stevanovića propustio, Španija je momentalno kaznila. To je kvalitet koji su nekad imali Delfini, koji su ih doveli do toga da osvoje sve.

Naši tokom tajm-auta (Reuters)Naši tokom tajm-auta (Reuters)

Španski igrač više napravio je razliku u prvoj četvrtini. Furija je sve vreme vodila golom prednosti, Srbija je sve vreme stizala, igralo se gol za gol. Međutim, u poslednjem napadu rival je dobio prednost igrača više koji je iskoristio da dobije prvu deonicu 4:3. Taj pogodak pokvario je utisak zbog najlepšeg gola dotadašnjeg dela meča, kada je Ubović izbio sam na golmana posle duplog pasa sa Drašovićem i zatresao mrežu.

Čudnovati tok imala je druga četvrtina: Španija najpre nije iskoristila dvojicu igrača prednosti u jednom napadu, ali jeste koji sekund posle toga dala jeftin gol sa druge stative. Crvena furija je stigla potom i do „plus tri“ (6:3) i činilo se da se srpskom timu ne piše dobro. Ipak, aktuelni olimpijski šampion nije potonuo na dno bazena. Kapiten Jakšić je prodrmao Delfine, a Mandić dao gol sa kontra strane, gde ne pamtimo da smo ga videli u državnom timu za sve ove godine. Ćuk je peterca doneo izjednačenje, imala je Srbija napad i za vođstvo, da u potpunosti iskoristi momentum, možda i skroz okrene tok meča na svoju stranu, ali su Rašoviću skinuli loptu s ruke...

A, desila se na kraju poluvremena ponovo greška u odbrani i lopta je ispod ruke golmanu Filipoviću završila u mreži sedam sekundi pre kraja za novo vođstvo Španije od 7:6. Šteta, moglo je drugačije da se ode na mini odmor...

Početak trećeg dela je ponovo bio očajan: Jakšić u akciji sa dvojicom igrača više je pogodio prečku, a na drugoj strani je sviran peterac, koji je pretvoren u novih „plus tri“ za protivnika (9:6).

Grebao je Dušan Mandić svim silama da održi Delfinima glavu iznad vode, njegove bombe su vraćale vazduh u pluća i ponovo je Srbija došla u šansu da stigne Španiju. Igrač više za naš sastav, tajm-aut, pa i pored toga loše odigrano, udarac izblokiran, pa primljen gol – 9:11. I to je u suštini označilo kraj utakmice. Poslednji brod za izjednačenje je otplovio...

Na kraju još i ubedljiva pobeda aktuelnog prvaka Evrope, iako se sve vreme činilo da je Srbija tu negde, da može, da joj malo fali. Ali, to malo uvek sreću kvari...

OLIMPIJSKI TURNIR ZA VATERPOLISTE, GRUPA B, TREĆE KOLO

SRBIJA – ŠPANIJA 11:15 (3:4, 3:3, 3:3, 2:5)

Pariz

Sudije: Adrijan Aleksandresku (Rumunija), Rafaele Kolombo (Italija)

SRBIJA: Filipović (4 odbrane), Mandić 4, S. Rašović, Ranđelović, Ćuk 2, Dedović 1, Drašović, N. Jakšić 2, Vico, Ubović 2, P. Jakšić, V. Rašović, Mišović. Selektor: Uroš Stevanović.

ŠPANIJA: Agire, Munaris 2, Granados 4, Sanauha 2, De Toro, Larumbe, Famera 1, Kabanjas 1, Taulj, Perone 3, Bijel 1, Bustos 1, Lorio. Selektor: David Martin.

OLIMPIJSKI TURNIR ZA VATERPOLISTE – 3. KOLO:

Četvrtak

GRUPA A

Grčka – Amerika 13:11

16.35: (1.20) Italija (9.00) Crna Gora (6.75)

19.30: (16.0) Rumunija (19.0) Hrvatska (1.01)


GRUPA B

Srbija Španija 11:15

15.00: (1.90) Francuska (6.50) Australija (2.45)

21.05: (1.10) Mađarska (13.0) Japan (9.00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

vaterpolovaterpolo reprezentacija SrbijeVaterpolo reprezentacija ŠpanijePariz 2024Olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara