Oli Mitun u dresu Farana (©Reuters)
Oli Mitun u dresu Farana (©Reuters)

Ni Seged, ni Magdeburg: Najtalentovaniji rukometaš današnjice u danskom velikanu

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.10.24. | 15:24

Faranin Oli Mitun potpisao četvorogodišnji ugovor sa GOG Gudmeom

Spekulisalo se da će supertalentovani Faranin Oli Mitun da se pridruži nekadašnjem treneru Mikaelu Apelgrenu u mađarskom PIK Segedu, prošlog meseca je bio na pragu Magdeburga, ali će sjajni levi bek da ostane u Skandinaviji.

Danski velikan GOG Gudme je obezbedio od narednog leta usluga bombardera sa Farskih Ostrva, uz desnog beka Sportinga iz Lisabona, Fransiska Kika Kostu, najperspektivnijeg rukometaša današnjice.

Izabrane vesti

Mitun je potpisao četvorogodišnji ugovor. Ostaje u Savehofu do leta, igraće Ligu Evrope, a od juna se seli u klub iz mesta sa manje od 1.000 stanovnika, rasadnika danskih talenata.

Oli Mitun se često pominje kao najbolji mladi rukometaš na svetu i ovo je jedno od najvećih potpisa u danskom rukometu u poslednje vreme. Veoma sam ponosan što je odlučio da karijeru nastavi u GOG-u. Zadovoljan sam što Oli vidi GOG kao dugoročno rešenje“, naglašava direktor danaskog tima Kasper Jergensen.

Mitun je počeo da igra rukomet u H71 na Farskim ostrvima, 2022. je prešao u Savehof u Švedskoj, gde je postao šampion ove zemlje 2024. godine. Ovaj 19-godišnjak je bio najbolji strelac i na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina 2023. i Evropskom prvenstvu do 20 prošlog leta. Učestvovao je i na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj sa Farskim Ostrvima u januaru sa samo 18 godina.

Nedelja, 18.00: (4,00) Gumersbah (8,00) Flensburg (1,35)

Mladi Faranin dolazi iz rukometne porodice. Njegova sestra Jana igra za danski Viborg, brat Pauli brani boje Sidhavserna u danskoj drugoj ligi. Rođak mu je as Kila Elijas Elefsen Skipagetu, sa kojim je igrao godinu dana u Savehofu.


tagovi

GudmeOli Mitun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara