Vladimir Cupara (©Starsport)
Vladimir Cupara (©Starsport)

Cupara povređen, ali nije završio sezonu

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.10.24. | 08:25

Lekarski pregledi u Barseloni pokazali da nije pokidan ligament kolena već samo istegnut, ali reprezentativnog golmana Srbije i bukureštanskog Dinama čeka bar mesec dana pauze, saznaje Mozzart Sport

Reprezentativac Srbije Vladimir Cupara povredio je koleno prošle nedelje u meču Lige šampiona protiv Eurofarm Pelistera. Tunišanin Hosni mu je prilikom doskoka pao na nogu. Nije mogao iskusni čuvar mreže da nastavi meč.

U prvom mahu sumnjalo se na tešku povredu kolena, odnosno kidanje ligamenta. Uprava rumunskog šampiona ništa nije prepuštala slučaju, pa se Cupara ove nedelje uputio put Barselone na detaljne lekarske preglede.

Izabrane vesti

Otok je spao, na sreću, ne radi se o jednoj od najtežih povreda u sportu, saznaje Mozzart Sport. Došlo je do istegnuća ligamenta, pa reprezentativnog golmana čeka pauza od najmanje mesec dana. Kod ovakvih povreda, najčešća je pauza od četiri do šest nedelja.

19.00: (2,30) Magdeburg (8,00) Vesprem (1,85)

Nekadašnji golman Crvene zvezde, Ademar Leona, Kjelce i Vesprema propustiće naredne nedelje meč Lige šampiona sa bivšm klubom Vespremom. Dinamo je pod komandom Španca Davida Davisa, koji je zamenio zemljaka Ćavija Paskvala, sjajno počeo sezonu u evroeliti sa tri pobede protiv danske Fredericije i Eurofarm Pelistera na svom terenu i Visle Plock u Poljskoj. Dok se ne bude Cupara vratio među stative gol rumunskog prvaka braniće Jonut Janku i mladi Alin Kozmančuk.

Cupara je stigao u Dinamu prošlog leta. Klub iz Bukurešta je platio obeštećenje mađarskom šampionu za Srbina koji je tad potpisao ugovor do 2026. godine. Ove sezone društvo u Dinamu pravi mu saigrač iz reprezentacije, desno krilo Darko Đukić, a prošle sezone je tu bio Lazar Kukić, sada uzdanica PIK Segeda. Videćemo da li će iskusni golman da propusti okupljanje reprezentacije početkom narednog meseca.



tagovi

RK Dinamo BukureštVladimir CuparaEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara