Elena Baić (© Instagram Chemic Police)
Elena Baić (© Instagram Chemic Police)

Nastavljena tradicija: Baićeva postala 12. srpska odbojkašica u Hemiku

Vreme čitanja: 1min | sre. 28.08.24. | 15:27

"Potpisivanje ugovora sa renomiranim klubom je velika čast", ističe bivša igračica Spartaka

Nastavlja se trend sve češćeg odlaska mladih srpskih odbojkašica u inostranstvo. Poslednji u nizu je i primer tehničarke Elene Baić koja je napustila otadžbinu i otisnula se put Poljske.

Iako će 19 godina napuniti tek poslednjeg dana avgusta, sada već bivša igračica subotičkog Spartaka odlučila se za veliki iskorak u karijeri. Superligu Srbije zamenila je Tauron ligom, ali ostaje dilema koliko će imati šansi da se dokaže u velikom klubu kakav je Hemik.

Izabrane vesti

"Potpisivanjem ugovora sa tako renomiranim klubom je velika čast. Svi u Evropi znaju koliko je Hemik uspešan poslednjih godina. Srećna sam što sam prešla u Poljsku, vidim to kao veliku priliku za napredak. Prvi treninzi su već iza mene, istakla je Baićeva za klupski sajt.

Inače, Baićeva važi za jednu od najtalentovanijih i najperspektivnijih igračica u našoj državi. Godinama se njeno ime nalazi na spiskovima mlađih reprezentativnih selekcija. Različiti selektori su joj do sada ukazivali poverenje, pa je uglavnom kao prvi organizator igre učestvovala u brojnim akcijama.

Transferom u redove višestrukih šampionki nastavila je i neobičnu tradiciju u Hemiku, ujedno postavši čak 12. srpska odbojkašica u ekipi iz Polica. Prethodno su dres ovog kolektiva nosile Jovana Brakočević Kancijan, Bojana Milenković, Sanja Popović, Slađana Mirković, Bianka Buša, Stefana Veljković, Jelena Blagojević, Ana Bjelica, Sanja Malagurski, Maja Ognjenović i Vesna Jovanović.


tagovi

OK Hemik PoliceElena BaićŽOK Spartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara