Momir Ilić (©Reuters)
Momir Ilić (©Reuters)

Nađ hteo smenu Momira Ilića već u januaru, Vesprem ubuduće gradi tim na Mađarima

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.07.24. | 10:00

Nova politika najbogatijeg rukometnog kluba na svetu. Zoran Ilić bio meta ovog leta, ali Hamburg nije hteo da ga proda

Velike promene u Vespremu ovog leta. Osvojena je dupla kruna u domaćim okvirima, što nije bilo toliko teško pored ove sezone očajnog PIK Segeda, ali drugi vezani neodlazak na finalni turnir Lige šampiona u Kelnu upalio je alarm u redovima tima koji ima najveći budžet na svetu.

Momir Ilić je dobio podršku da završi trogodišnji ugovor, ali je bilo jasno posle eliminacije od danskog Olborga u četvrtfinalu evroelite da su dani Aranđelovačnina na klupi odbrojeni. Sportski direktor kluba Laslo Nađ u intervjuu za portal vehir.hu je rekao da je predlagao smenu Momira Ilića još u januaru.

Izabrane vesti

Svoje planove samo predočio upravi već u januaru kada sam obavestio čelnike da je Vespremu potreban novi trener kako bi ispunio ciljeve, ali su tada planovi propali”, rekao je Nađ i dodao da je jedna osoba (neimenovana) sprečila promene već početkom godine.

Sve su u Vespremu pokušali prethodnih 20 godina, dovodili najbolje igrače, trenere, poslednjih godina imali najveći budžet u Evropi, ali titula u Ligi šampiona je ostala samo san. Promenom menadžmenta kluba, ali i trenera, odlazak Momira Ilića i dolazak Španca Ćavija Paskvala, dolazi do nove politike mađarskog velikana.

Plan je da narednih godina ima što više mađarskih igrača. Vesprem je dosad bio Legija stranaca. Prošle sezone u timu je bio samo jedan, i to defanzivni specijalista Patrik Ligetvari.

Novi izvršni direktor Čaba Barta je rekao da će ubuduće Vesprem da se gradi ekipu na Mađarima.

U Vespremu su želeli da vrate ovog leta Srbina iz Sente, koji igra za reprezentaciju Mađarske Zorana Ilića, ali je njegov klub Hamburg blokirao transfer, odnosno nije hteo da ga pusti pre isteka ugovor u junu 2025.

U slulčaju da Hamburg nije dobio licencu od Bundeslige imali bismo šansu da potpišemo Zorana. Nismo odustali od njega, videćemo naredne godine šta će biti. Očekuje se i povratak pozajmljenih igrača. Pored Đerđa Fazekaša, vraćaju se i Peter Lukač, Kristof Palašič i Kristijan Mikler. Iskreno se nadam de tokom godina na pozajmicama uspeti da steknu iskustvo koje će im pomoći da postanu ključni igrači u našem timu”, rekao je Nađ.

Vesprem je ostao beg dugogodišnjeg generalnog sponzora Telekoma Mađarske, ali je dobio novog. U stručnom štabu ostaje Arpad Šterbik da radi s golmanima, iako je nekadašnji reprezentativac naše zemlje, ali i Španije, imao skoro srčani udar, ali se uspešno oporavlja.

Mađarski šampion je doveo zasad samo Hrvata, pivotmena Nikolu Grahovca, a čeka se i Luka Cindrić iz Dinamo Bukurešta. Sve je završeno da iskusni srednji bek dođe u gradić u blizini jezera Balaton, ali još nije potvrđeno. Klub su napustili Egipćanin, desni bek Omar Jahija (Pari Sen Žermen), Francuz, srednji bek Kentin Mae (Gumersbah) i i Šveđanin, pivotmen Andreas Nilson koji se vraća u otadžbinu da završi karijeru. Od Srba ostao je samo pivotmen Dragan Pešmalbek koji je tokom sezone produžio ugovor do 2026. godine.

Vesprem će naredne sezone da igra u Grupi A Lige šampiona, a rivali u prvoj fazi biće: Visla Plock (Poljska), PSŽ (Francuska), Fredericija (Danska), Fikse Berlin (Nemačka), Sporting Lisabon (Portugalija), Dinamo Bukurešt (Rumunija) i Eurofarm Pelister (Makedonija).

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


tagovi

VespremMomir IlićLaslo NađEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara