Vladan Matić (©MN Press)
Vladan Matić (©MN Press)

Matić predstavljen u Čurgu

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.05.24. | 12:59

Petoplasirani tim mađarskog šampionata potvrdio na zvaničnoj stranici da će trener Metaloplastike od naredne sezone da predvodi tim iz komšiluka

Kao što je Mozzart Sport objavio u sredu pre podne, dobilo je potvrdu dan kasnije – Vladan Matić na kraju sezone napušta Metaloplastiku i seli se u Čurgo. Iskusni strateg predstavljen je na zvaničnom sajtu kluba kao novi trener petoplasiranog tima u šampionatu Mađarske.

Matić ima šansu da rodnom gradu donese titule šampiona posle 36 godina. Metaloplastika u finalnoj seriji Superlige igra da desetostrukim uzastopnim šampionom Srbije Vojvodinom (prvi meč se igra u Novom Sadu u ponedeljak).

Izabrane vesti

Imaće nekadašnji selektor Srbije brojnu armiju zemljaka u Čurga. Boje ovog kluba brane reprezentativac, desno krilo Aleksa Tufegdžić i levi bek Mladen Krsmančić (ističe mu ugovor), dok je na početku šampionata u klubu bio i levoruki Mitar Markez, ali je on otišao na pozajmicu u PLER tokom zimske pauze. Početkom januara je ugovor od naredne sezone sa Čurgom potpisao Vojislav Brajović, desni bek Metaloplastike, dok je pre nekoliko meseci paraf sa ovim klubom stavio i Srbin sa slovenačkim pasošem Marko Majstorović. U klubu je i Darko Pavlović, nekadašnji junior Crvene zvezde koji je dugo igrao u Mađarskoj, a u Čurgu je ostao i posle kraja igračke karijere.

Posle dve sezone u Metaloplastici Matić se vraća u komšiluk gde mu živi porodica. Šapčanin je posle igračke karijere u PIK Segedu počeo da se bavi trenerskim poslom u mađarskom velikanu, a bio je na kormilima Ferencvaroša, Celja i Tatabanje, gde je proveo čak sedam godina, od 2014. do 2021. U dva navrata je bio pomoćnik selektora Mađarske, a Srbiju je vodio nepunih godinu dana.

19.00: (1,30) Kil (9,00) Rajn Nekar Leven (4,40)

U Mađarskoj radi i iskusni srpski strateg Dragan Đukić koji je na kormilu Tatabanje. Vladan Jordović je ove sezone bio pomoćnik trenera PIK Segeda, ostaje da radi sa mlađim kategorijama ovog kluba, dok je i dalje strateg Vesprema Momir Ilić, ali mu ističe ugovor na kraju sezone i malu su šanse da se saradnja produži.




tagovi

MetaloplastikaRK ČurgoVladan Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara