Nikola Crnoglavac, Nemanja Ratković i Marko Vasić (©MN Press, ©srl.rs)
Nikola Crnoglavac, Nemanja Ratković i Marko Vasić (©MN Press, ©srl.rs)

Partizan napada titulu naredne sezone: Trio pred Humskom

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.05.24. | 09:05

Marko Vasić, Nikola Crnoglavac i Nemanja Ratković blizu crno-belih. Očekuje se i još zvučnih pojačanja narednih nedelja, pominje se i nekoliko stranaca, saznaje Mozzart Sport

Rukometno tržište u Srbiji je aktivirano poslednjih dana. Klubovi već prava rostere, vode se pregovori, sklapaju poslovi... Rukometaši Partizana imali su uspešnu sezonu, u Humsku je stigao pehar, Kup Srbije, posle 11 godina. Nije četa Đorđa Ćirkovića uspela da se domogne finala plej-ofa kao u proteklom šampionatu. Metaloplastika je u majstorici polufinala bila bolja.

Crno-beli u subotu (19.30) na Banjici igraju utešni meč za treće mesto Super rukometne lige Srbije sa pančevačkim Dinamom, a misli uprave Partizana su ka sledećoj sezoni. Očekuje se da će Đorđe Ćirković i dalje da predvodi nekadašnjeg šampiona naše zemlje. On je proteklog leta potpisao trogodišnji ugovor, ali uz klauzulu da je na kraju ove sezone slobodan u izboru nove sredine.

Izabrane vesti

Uprava Partizana već se bacila na sklapanje rostera za narednu sezonu. Kako Mozzart Sport saznaje na pragu Humske su trojica igrača, desni bek Nikola Crnoglavac, desno krilo Marko Vasić i pivotmen Nemanja Ratković.

19.00: (1,30) Kil (9,00) Rajn Nekar Leven (4,40)

Posle odlaska Uroša Kojadinovića u francuski Tuluz (u subotu igra poslednji meč u crno-belom), deficitirna je pozicija desnog beka. Velika želja Partizana bio je reprezentativac Srbije Predrag Vejin iz Neksea, ali je on odlučio da ode južnije, u Atini, gde će naredne sezone da brani boje Olimpijakosa. Zamena za Kojadinovića trebalo bi da bude Nikola Crnoglavac, iskusni 32-godišnji Kraljevčanin, nekadašnji reprezentativac Srbije koji je poslednjih osam godina proveo u Rumuniji, u Konstanci, Bakau i poslednjem klubu Fokšaniju gde je trener srpski stručnjak Dalibor Čutura. Levoruki Crnoglavac se afirmisao u Jugoviću, a branio je boje i mađarske Tatabanje. Problem je što izlazi iz povrede kolena, ali bi trebalo da bude spreman za narednu sezonu gde crno-bele očekuje i međunarodno takmičenje, EHF kup.

Škripalo je u crno-belom taboru na poziciji desnog krila. Marko Vasić je bio želja i prošle zime, ali s obzirom na to da je već promenio dva kluba, Proleter i Vranje, nije došlo do transfera, ali će ovog leta iskusni rukometaš da pojača crno-bele. Sada se bori sa Vranjancima da ostanu u elitnom rangu. Prošlu sezonu je proveo u Vojvodini s kojom je uzeo sve trofeje, između ostalih i međunarodni EHF kup. Pre toga je dugo igrao u Mađarskoj, branio je boje Čurga.

Treći novajlija u Humskoj trebalo bi da bude Nemanja Ratković iz Vojvodine. Iskusni pivotmen je bio na spisku reprezentacije Srbije kod prethodnog selektora Tonija Đerone u prvom mandatu u Vojvodini. Otišao je 2022. godine u rumunski Minaur Baja Mare, ali nije mnogo igrao u komšiluku za godinu i po, pa se prošle zime vratio u redove šampiona. Njemu ugovor sa Novosađanima ističe narednog meseca, pa se očekuje da napusti Slanu baru, gde je bio u senci reprezentativca Luke Rogana, dok u poslednje vreme Živan Pešić ima veću minutažu na crti.

Očekuje se remont crno-belih. Uroš Kojadinović sigurno napušta Humsku, videćemo u narednom periodu kakav je status iskusnih Mladena Šotića i Nemanje Obradovića kojima ističe ugovor, kao i golmana Nemanje Marjanovića i Luke Arsenića.

Predvodnik novog Partizana trebalo bi da bude reprezentativac Srbije Nikola Zečević koji ima ugovor do juna 2025. On je polomio nos u prvom meču polufinala plej-ofa protiv Metaloplastike, pa u nastavku serije nije mogao da pomogne crno-belima, što je verovatno uticalo da klub iz Humske lako poklekne u majstorici sa Šapčanima.

Kako saznajemo, Partizan pregovara i sa nekoliko inostranih rukometaša, pa se očekuje burno leto u Humskoj. Prošla sezona je protekla u konsolidaciji kluba, osvojen je trofej, a naredne se želi borba za titulu koja ne stanuje u Humskoj od 2012.



tagovi

Nemanja RatkovićRK PartizanRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara