Dušan Mandić (©VSS)
Dušan Mandić (©VSS)

Mađari pod Mandićevom lupom: Nisu pokazali pun potencijal, poseduju najveći individualni kvalitet

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.08.24. | 01:17

„Imaju odlične levoruke igrače, sjajnog golmana, pokriveni su na svim pozicijama“, kaže prva violina Srbije

Nema strepnje, ni velike neizvesnosti. Postarali su se olimpijski šampioni da im pred poslednje kolo grupne faze život u Parizu ne visi o jednom končiću, da drugi mogu da ga preseku i pošalju ih kući. Srbija je u najvažnijoj utakmici izgledala najbolje na turniru, ostavila je utisak ekipe koja ima glavu i rep, koja zna kako da dođe do onoga što želi.

I došla je. Čvrsto, obema rukama uhvatila je četvrtfinale. Ušla je u voz koji vodi sa manjeg na veći bazen, na kome će se svetske sile boriti za medalje. Ali, pre no što se bitka rasplamsa, preostalo je još jedno: da se definišu pozicije. Srpski vaterpolisti će posle klasika sa Mađarskom znati hoće li u nokaut fazu sa trećeg i četvrtog mesta, a ko će im biti rival – ne zavisi od njih.

Izabrane vesti

Drugi će moći da biraju. I da vagaju šta im je najbolje činiti. Ko kalkuliše obično plati ceh. Možda je na prvu loptu Srbija manji zalogaj od Mađarske, ali kada dođe četvrtfinale – to je novi turnir. Sve pre toga iz grupe se briše. To najbolje znaju protivnici Delfina sa turnira iz Tokija i posebno Rio de Žaneira.

„Očekuje nas težak meč protiv Mađarske, ali mi smo podigli nivo igre. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu kao sa Francuzima i da ćemo se što bolje uvesti i pripremiti za četvrtfinale. Ko god da nam dođe, uopšte ne razmišljamo ko će nam biti protivnik. Samo da se mi podignemo i da budemo na najboljem mogućem nivou“, rekao je Dušan Mandić.

Ni Mađarska, kao ni Srbija, za sada, nije oduševila na Olimpijskim igrama u Parizu. Osvajač devet zlatnih medalja podbacio je protiv Australije, prokockao je prednost i najprijatnijem iznenađenju pobedom omogućio da grupnu fazu završi na drugom mestu i postane najpoželjnija lovina.

Izgubio je tim Žolta Varge i od Španije, imao je dosta problema u igri. Bilo je momenata kada se činilo da je Gergo Zalanki odsutan, međutim, bombarder Pro Reka svakog trena može da se pojavi i uništi protivnika. Uostalom, i kada zataji, Mađari imaju još jednog vrsnog levorukog golgetera – Martona Vamoša. Takođe i Kristijana Manherca, veterana Deneša Vargu, Vince Vigvarija...

Podeduju paklen arsenal i golmana specijalistu za peterce. Od svih srpski reprezentativaca, Dušan Mandić najbolje zna kako Soma Vogel može da uđe u glavu protivničkim šuterima. Saigrači su u Ferencvarošu i poprilično dobro poznaje aktuelni mađarski sastav.

„Mađarska još nije pokazala pun potencijal, mučila se u grupi i sa Španijom i sa Australijom. U situaciji je kao i mi, borimo se za treću poziciju. Mislim da je to ekipa koja poseduje najveći individualni kvalitet. Imaju odlične levoruke igrače, sjajnog golmana, pokriveni su na svim pozicijama. Sve u svemu – kompletan tim“, podvukao je dvostruki olimpijski šampion.

Treći ili četvrti, nije previše bitno ni za Srbiju, ni za Mađarsku u ovom trenutku. Ali, pobeda može da osokoli i donese bolju atmosferu pred četvrtfinale. E, to jeste preko potrebno i jednima i drugima. Zato poštede neće biti.

OLIMPIJSKI TURNIR ZA VATERPOLISTE – 5. KOLO:

Ponedeljak

GRUPA A

15.10: (3.60) Grčka (8.00) Italija (1.45)

18.30: (1.95) Hrvatska (6.25) Amerika (2.40)

21.40: (15.0) Rumunija (18.0) Crna Gora (1.02)

GRUPA B

12.00: (1.75) Mađarska (7.00) Srbija (2.70)

13.35: (1.20) Australija (9.00) Japan (6.75)

20.05: (6.75) Francuska (9.00) Španija (1.20)



tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024vaterpolo reprezentacija Srbijevaterpolo reprezentacija MađarskeDušan Mandić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara