Tijana Bošković (© CEV)
Tijana Bošković (© CEV)

Kup Turske: Privilegovana srpska elita čeka reprezentativne drugarice

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.09.24. | 14:59

Tijana Bošković, Jovana Stevanović i Bojana Drča već su u četvrtfinalu

Godinama je nacionalno prvenstvo Turske za dame jedno od najjačih na svetu. Pre nego što krenu bitke giganata za titulu u prvoj nedelji oktobra, u međuvremenu će se održati i preliminarna faza Kupa. Ukupno će se devet klubova boriti za svega tri vize, a ambicije da se plasiraju u narednu rundu gaji i sedam srpskih odbojkašica.

Prethodno je potvrđeno da su četvrtfinalnu kartu direktno čekirali Ezačibaši (Tijana Bošković i Jovana Stevanović), Fenerbahče (Bojana Drča), Vakifbank, Turk Hava Jolari i Kuzejboru. Da li će naša kolonija biti i brojnija, zavisi od epiloga takmičenja koje traje od petka do nedelje.

Izabrane vesti

Daleko najzanimljivije trebalo bi da bude u A grupi u kojoj će prštati od srpskih derbija. Galatasaraj Katarine Dangubić (Lazović) je napravio najbolju moguću uvertiru osvajanjem Balkanskog šampionata u Istanbulu. Željne da joj pomrse račune biće po jedna aktuelna i bivša reprezentativna drugarica, Aleksandra Uzelac i Brankica Mihajlović, koje brane boje Zerena. Iako se najmanje šansu daju Sarijeru, pokušaće i potencijalna članica nacionalnog tima Tara Taubner da zauzme lidersku poziciju, koja i jedina garantuje mesto u nokaut fazi.

Očekuje se i interesantan duel u C grupi. Bešiktaš u kojem prednjači čuvena Jovana Brakočević Kancijan odmeriće snage sa Arasom, koji je krajem aprila u svoje redove doveo Bianku Bušu. Oba kluba ne bi trebalo da imaju problema i da zabeleže već viđenu pobedu nad Sigortom. Podjednake aspiracije postavljene su i pred Nilufer na čelu sa Bojanom Milenković. Evropska i planetarna prvakinja smeštena je u B grupi, zajedno sa Ajdinom i Beledijesporom.

Inače, pehar osvojen prošle sezone brani Fenerbahče. Popularni Žuti anđeli su u finalu bili bolji od Ezačibašija - 3:1.


tagovi

Aleksandra UzelacJovana BrakočevićKatarina LazovićBojana DrčaTijana BoškovićJovana StevanovićBianka BušaBojana MilenkovićBrankica MihajlovićKup Turske u odbojciEzačibašiFenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara