Jovana Stevanović (© CEV)
Jovana Stevanović (© CEV)

Jovana može i bez Tijane: Zlatne reprezentativke uspešnije od bivšeg selektora

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.09.24. | 17:53

Ezačibaši je nadigrao Vakifbank posle pet setova

Mandat italijanskog stručnjaka Đovanija Gvidetija na klupi ženske reprezentacije Srbije završen je debaklom na Olimpijskim igrama u Parizu. Neočekivani kraj u četvrtfinalu i poraz od Italije, bio je i jasan nagoveštaj oproštaja od klupe svetskih šampionki. Rastanak nije značio i da neće imati priliku ponovo da deli teren sa bivšim pulenkama. Dogodilo se to već tokom prvih prijateljskih provera za predstojeću klupsku sezonu, a sada već bivši selektor morao je da čestita Jovani Stevanović i Tijani Bošković na pobedi.

Ezačibaši, u čijem taboru i igra zlatni tandem, odmerio je snage sa Vakifbankom, koji Gvideti kao glavni strateg predvodi već 16 godina. Iako u aktuelnom delu priprema ostvareni rezultati i nemaju veliku vrednost, ostaće zabeleženo da su Tijana i Jovana bile uspešnije. Kako su turske ekipe navikle da igraju napete i neizvesne utakmice, ni ovoga puta nije moglo da prođe bez drame. Publika je u Kušadasiju prisustvovala maratonu u kojem su popularne Tigrice na kraju uknjižile trijumf - 3:2 (25:21, 20:25, 23:25, 25:22, 15:13).

Izabrane vesti

Epilog predstavlja i malo iznenađenje... Ezačibaši je bio lišen pomoći najveće zvezde - Tijane Bošković, kao i Alekse Grej i povređene Ketrin Plamer. Prema očekivanju, šef stručnog štaba Ferhat Akbaš doneo je odluku da prva opcija na poziciji korektora presedi duel na klupi. Najbolja odbojkašica planete priključila se timu tek u ponedeljak, posle nešto dužeg odmora. Njeno odsustvo se nije preterano osetilo, a zasluge za odnos snaga na terenu idu na adresu saigračica. Jedna od njih bila je Stevanovićeva, koja je prikazala sjajnu partiju sa 12 poena. Bila je odlična u napadu (11-8), ali je postavila i četiri bloka. Koliko je bila raspoložena za nadigravanje, potvrdila je i kada je as servisom popunila i poslednju statističku kolonu. Inače, samo su Erkek Japrak i Ana Nikoleti bile efikasnije od iskusne Srpkinje, pošto su se zaustavile na 19, odnosno 18 poena.

S druge strane, Vakifbank, kao bivši višestruki šampion Starog kontinenta, igrao je praktično u kompletnom sastavu. Ukoliko nešto može da raduje Gvidetija, onda je to svakako igra kapitalnog ruskog pojačanja. Naime, talentovana Marina Markova nanizala je 13 poena, samo jedan više od Kanađanke Kire Van Rajk. Kada se podvuče crta, verovatno su oba trenera videla na delu na čemu bi trebalo da rade u nastavku priprema. Doduše, sigurno će i igračice Ezačbašija i Vakifbanka biti daleko motivisanije u zvaničnim okršajima... Pogotovu ako međusobni mečevi budu odlučivali o trofejima.



tagovi

EzačibašivakifbankJovana StevanovićTijana BoškovićĐovani Gvideti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara