(Reuters)
(Reuters)

Jakšić: Ovo je da se pamti... Ostao sam bez reči

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.08.24. | 15:24

„Svaka nam čast, držali smo se zajedno“, kaže kapiten vaterpolo selekcije

Vraćaju se i vaterpolisti iz Pariza nasmejani. Od košarkaša je nacija očekivala medalju, baš kao i od Novaka Đokovića, ali od Delfina – ne. Kako zbog razočaranja na prethodnih nekoliko takmičenja, tako i snage Španije, Grčke i Hrvatske, ali...

Još jednom se potvrdilo da su najjači kad su otpisani i treći put uzasotpno su olimpijski šampioni.

Izabrane vesti

Ponosan sam na svakog saigrača, od prvog do poslednjeg, zbog ovoga što smo postigli i zajedno prošli u poslednje dve i kusur godine. Pokazali smo sve, da ne koristim sad ružne prideve... Verovali smo, držali se zajedno i osvojili. Zasluženo. Sva nam čast na svemu što smo uradili“, rekao je Nikola Jakšić u mikrofon RTS-a, pošto je prethodno, manirom kapitena, čestitao i hrvatskoj selekciji na plasmanu u finale Igara.

U odabran krug je ušao Jakšić, zajedno sa Dušanom Mandićem i Savom Ranđelovićem, kao jedini član tima koji je bio u Rio de Žaneiru, Tokiju i sad u Parizu, kad je optočen zlatni niz.

Ne mogu da objasnim emocije. Tu su sreća, iscrpljenost, oduševljenje... Uh, ostao sam bez reči“.

Tim Uroša Stevanovića je odigrao problematično tokom grupne faze, a blistao u eliminacionoj.

Možda je tako izgledaloo sa strane, da smo se rezultatski podigli. Pobeda nad Grčkom nad je dala vetar u leđa, jer smo konačno probili barijeru kakvu smo imali godinama. Držali smo se zajedno. Samo mi znamo kako nam je bilo, koliko smo se trudili, borili. Ovo je da se pamti“, dodao je Jakšić.

Baš tako, da se pamti i prepričava.


tagovi

Nikola Jakšićvaterpolovaterpolo reprezentacija SrbijePariz 2024Olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara