Nikola Jakšić (©MN Press)
Nikola Jakšić (©MN Press)

Jakšić ide po treće zlato: To što imam dva ništa ne menja

Vreme čitanja: 1min | čet. 25.07.24. | 13:42

"Imamo isti mentalitet kao pred Rio", poručuje kapiten vaterpolista

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza/

Dva olimpijska zlata su oko vrata Nikole Jakšića. Novi kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije danas je u Parizu izašao pred novinare i poručio: Idemo po treće!

Izabrane vesti

Jeste posle Tokija odrađena velika smena generacija među Delfinima, međutim, ambicije su ponovo šampionske.

"Bio sam srećnik da budem deo tima koji je osvojio dve poslednje Igre. Jesmo imali smenu generacija posle Tokija, ali i dalje imamo najviše ciljeve. Ništa ne menja to što imam dve zlatne medalje. Imamo isti mentalitet kao pred Rio“, istakao je Jakšić.

Ovog puta ima dodatnu odgovornost jer je Jakšić – kapiten.

"Velika mi je čast što sam kapiten ovim momcima, ponekad pomislim da ne zaslužujem to. Trudim se da ih saslušam, učim i ja kako vreme prolazi. Jesmo osvojili dva puta zlato, ali ovo je novi tim, koji, kao što je selektor rekao, ne ide da ga odbrani, nego da ga osvoji“.

A, konkurencija, svi se slažu, jača nego ikad: Španija, Mađarska, Grčka, Hrvatska, Italija... Svi pucaju na najsjajnije odličje.

"Prve dve utakmice su jako bitne, jer ako uspemo da ih dobijemo, obezbedili smo četvrtfinale, što je najbitnije. Da se uđe u eliminacionu fazu. U Riju smo jedva prošli grupu, pa smo posle osvojili“, podsetio je Nikola Jakšić.






tagovi

Nikola Jakšićvaterpolo reprezentacija SrbijePariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara