Nikola Jakšić (©AFP)
Nikola Jakšić (©AFP)

Jakšić: Da li nas se drugi plaše? Pretpostavljam! Da pokažemo da je taj strah opravdan

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.08.24. | 21:12

„Voleo bih da se opet nađemo sa Australijom u polufinalu“, kaže kapiten Srbije

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza)

Bilo je teških poraza u Parizu, ali bilo ih je i u Rio de Žaneiru i Tokiju u grupnoj fazi. Najbitnije je urađeno – Srbija se plasirala u četvrtfinale Olimpijskih igara, a to je novi turnir. Priča za sebe i posle današnjeg izdanja olimpijskog šampiona, nikome baš neće biti svejedno. Ko god da dođe u nokaut fazi.   

Izabrane vesti

Srbija je bila dominantna protiv Francuske, nije dopustila domaćinu na krcatom bazenu u Sen Deniju ni da se ponada. Igra obećavajuća i ohrabrujuća, daleko bolja u odnosu na prethodne utakmice.

„Čestitam ekipi na velikoj borbi i tome što smo se podigli nakon dva teška poraza. Mnogo je bolje nego što je bilo, ali mi još nismo na našem, vrhunskom nivou. Da smo igrali prethodna tri meča, bilo bi dosta drugačije. Treba ovako da nastavimo protiv Mađara, da nastavimo da se dižemo“, rekao je Nikola Jakšić.

Pune tribine bile su inspiracija za srpske vaterpoliste, iako im publika nije bila naklonjena.

„Tribine su konstantno pune, a posebno danas protiv njih. Znači podrška, kakva god da je – pozitivna ili negativna. Osećam da ćemo krenuti gore, ali neću ništa da pričam, već hoću da to pokažemo u bazenu, kao što smo uradili danas. Sve što je bilo sada zaboravljamo. Uradili smo šta smo hteli, prošli smo u četvrtfinale. Idemo i protiv Mađarske na pobedu“.

Australija je pomogla Srbiji, učinila joj je uslugu uzimanjem mere Francuskoj i Mađarskoj, ali i pokazala da pobeda nad olimpijskim šampionom nije bila slučajnost.

„Izgleda da jeste stvarno tako dobra, ali voleo bih da se opet nađemo u polufinalu i da vidimo hoće li moći da nas dobiju ponovo“.

Naročite želje pred četvrtfinale Nikola Jakšić nema.

„Nemam ekipu koju bih izabrao, sve su izjednačene, utakmice su igrane na gol razlike ili penale. Nemam ekipu za koju bih mogao da kažem da bih voleo da je izvučemo“, poručio je kapiten Srbije i prokomentarisao moguće kalkulacije u drugoj grupi, jer u prošlosti je bilo slučajeva da rivali izbegavaju Srbiju:

„Pretpostavljam da se plaše, nije bez razloga i nadam se da ćemo opravdati taj njihov strah, da ćemo pokazati ko smo i šta smo“.



tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024vaterpolo reprezentacija SrbijeNikola Jakšić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara