Igor Kolaković i Bojan Janić (©MN Press)
Igor Kolaković i Bojan Janić (©MN Press)

Iskustvo pre nego mladost: Kolaković će sa starim snagama tražiti vizu

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.05.24. | 11:09

Spisak za prve pripremne utakmice potvrdio ono što je selektor rekao na okupljanju

Možda je neko imao dilemu da li će Srbija ove godine da se osloni na iskusne igrače i sa njima pokuša da dođe do Olimpijskih igara iz trećeg pokušaja (propustili 2016. i 2021) ili će krenuti novu priču sa mladim snagama... Međutim, kod selektora nije bilo nedoumica. Već prvog dana okupljanja rekao je Igor Kolaković da će teško dobiti šansu mladi za dokazivanje i da u ovogodišnju misiju mora sa već dobro poznatim licima.

Prvi spisak koji je objavljen pred pripremni turnir u Italiji je te reči i potvrdio. Na njemu se nalaze igrači koji su već godinama nosioci reprezentacije, a jedino mesto koje se otvorilo za nove nade zauzeo je libero Vukašin Ristić iz Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Tim koji je stručni štab izabrao za mečeve sa Italijom i Turskom verovatno će izneti i najveći teret u Ligi nacija. Videćemo da li će tih 14 igrača krenuti put Rija ili će ih ići više... Kod odbojkašica je Gvideti odlučio da na prva dva turnira ide sa 16 devojaka, koje će menjati od meča do meča. Možda sličan plan ima i Kolaković. Svakako sedmoricu igrača u postavi treba tražiti među ovima koji su trenutno u Italiji, uz Kovačevića koji je ostao u Beogradu zbog istegnuća mišića prepone.

Na poziciji organizatora igre tu su povratnik Nikola Jovović i Vuk Todorović, koji je prošle godine imao ulogu prvog dizača. Korektori su standardni - Aleksandar Atanasijević i Dražen Luburić. Primači servisa Marko Ivović, Pavle Perić i Miran Kujundžić, uz već pomenutog rovitog Kovačevića. Srednji blokeri - Marko Podraščanin, Petar Krsmanović, Aleksandar Nedeljković i Nemanja Mašulović. Na mestu libera je kao i prošle godine Milorad Kapur, a pridružio mu se novi šampion Srbije Vukašin Ristić.

Šansu eventualno mogu da čekaju Dušan Nikolić, Andrej Rudić, Aleksa Batak... Prvobitni spisak od 30 igrača selektor je vremenom skraćivao, tako da je sada na raspolaganju znatno manja grupa. Neki igrači će morati da čekaju narednu godinu i novu šansu za dokazivanje. Struka je odlučila da Olimpijske igre ipak moraju da se jure sa onima koji imaju najviše iskustva.

Marko Podraščanin je najavio da će mu ovo leto biti poslednje u reprezentaciji, Atanasijević je takođe spominjao oproštaj... Ko god od trenutnih članova bude završio karijeru u nacionalnom timu - jasno je da je blizu kraj ove generacije koja je godinama bila na okupu i u više navrata donosila radost naciji.



tagovi

Igor KolakovićMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara