Tomas Arnoldson u sendviču dvojice rukometaša Magdeburga (©AFP)
Tomas Arnoldson u sendviču dvojice rukometaša Magdeburga (©AFP)

Hokser je nova danska superzvezda, Hansen igra u nedelju za jedinu krunu koja mu nedostaje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.06.24. | 16:44

Olborg pobedio branioca evropskog trona Magdeburg sa 28:26 (11:11) i plasirao se u finale Lige šampiona

Kakav spektakl u Kelu. Hram svetskog rukometa uvek je poprište istorijskIh utakmica. Tako je bilo i ovog puta. Magdeburg je ostao bez krune. Posle svetske titule, duple krune u Nemačkoj, neće osvojit i četvrti pehar ove sezone. Danski prvak Olborg je u finalu EHF Lige šampiona pošto je u fantastičnom meču pobedio četu Beneta Vigerta sa 28:26 (11:11) i igraće u nedelju (18.00) za evropski tron sa Barselonom koja je zgromila Kil sa 30:18 u drugom polufinalu.

Ne pobeđuje nikad favorit – staro je pravilo u Lankses areni. Mikel Hansen, veliki as, igraće za jedini trofej koji mu nedostaje u klupskom rukometu, a to je Liga šampiona u poslednjem meču u karijeri, ne računaju reprezentaciju i oproštaj na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta. Najbolji šuter svih vremena je promašio prvi udarac, Ernandez mu je skinuo sedmerac, a onda je pogodio narednih pet šuteva.

Izabrane vesti

Danska je zemlja rukometa. Ima zvezda koliko hoćeš. Nova se zove Mads Hokser. Levoruki bombarder je bio junak meča, davao ključne golove, a nema mesta i dalje u reprezentaciji svetskog šampiona pored Matijasa Gidsela.

Treba istaći i ključnu odbranu Niklasa Landina Jakobsena na minut i po pre kraja, kada je odbranio tek treći udarac na meču i to Islanđaninu Omaru Ingiju Magnusonu. To tada je bio očajan, primio je gol iz mrtvog ugla od levog krila Matijasa Mišea nekoliko minuta pre toga, ali veliki as je bio najbolji kada je bilo najpotrebnije.

U sledećem napdu je Hokser probušio mrežu Magdeburga na isteku 59. minuta za 27:25. To je bilo prvi put da se neki tim odlepio na dva gola razlike. Smanjila je četa Beneta Vigerta, ostalo je pola minuta pre kraja. Na 15 sekundi pre kraja sve dileme oko pobednika rešio je Norvežanin Sebastijan Bartold s pozicije levog krila, za veliko slavlje danskog šampiona.

Magdeburg su u igri držali sjajni Islanđani Omar Ingi Magnuson, a u nastavku Matijas Muše i Janus Dadi Smarason. Nije išlo prošlogodišnjeg MVP-ija Gislija Kristjansona. U finišu je slabo branio i Španac Sergej Ernandez. Poslednjih 20 minuta nije ni "pipnuo" loptu.

Mads Hokser Hangard je dao osam golova u pobedničkom tim. Norvežanin Sebastijan Bartold je postigao šest, a po pet Tomas Arnoldsen i Mikel Hansen. Fabijan Norsten je imao osam odbrana, a Niklas Landin samo četiri, ali zlata vrednu koja je i prelomila meč na 90 sekundi pre kraja.

Omar Ingi Magnuson je postigao 10 pogodaka u redovima nemačkog šampiona. Matijas Miše i Feliks Klar po četiri, a Janus Dadi Smarason tri. Gisli je samo dva puta pogodio, MVP Bundeslige Magnus Saugstrup je bio zaustavljen na crti, samo se jednom upisao u listu strelaca. Sergej Ernandez je zaustavio devet udaraca danskog prvaka. Početkom drugog poluvremena je imao 40 odsto uspešnosti, a na kraju je imao manje od 25 (24,32).

Zbog grubog starta u 43. minutu je isključen Norvežanin iz Magdeburga Kristijan O’Saliven.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------

EHF LIGA ŠAMPIONA – POLUFINALE (KELN)

Subota

Magdeburg - Olborg 26:28 (11:11)

Barselona - Kil 30:18 (15:9)



tagovi

RK MagdeburgEHF Liga šampionaRK Olborg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara