(© CEV)
(© CEV)

Gvidetiju trofej u čuvenom letovalištu: Srpkinje "samo" do trećeg mesta

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.09.24. | 14:27

Vakifbank je osvojio bod više u odnosu na Šverin

Poražen je Đovani Gvideti u međusobnom meču protiv bivših pulenki Tijane Bošković i Jovane Stevanović, ali se na kraju, zahvaljujući povoljnim rezultatima, radovao trofeju u Kušadasiju. Vakifbank je takmičenje na prijateljskom turniru završio ispred Šverina, Ezačibašija i Ajdina, čime je i napravio dobru najavu pred nastavak priprema i početak sezone.

Italijanski stručnjak, koji je donedavno obavljao i selektorsku funkciju u ženskoj reprezentaciji Srbije, zabeležio je u čuvenom letovalištu dve pobede u tri odigrane utakmice, baš kao i nemački Šverin. Razlika je i u tome da je Gvideti imao razloga da za nijansu bude zadovoljniji zbog većeg broja bodova. Kada se podvukla crta, istanbulski gigant uknjižio je sedam, osvojivši lidersku poziciju. Treće i četvrto mesto pripalo je Ezačibašiju, odnosno Ajdinu. Međutim, svakom od aktera je uručen i prigodan pehar kao uspomena na prelepe dane kraj obale Egejskog mora.

Izabrane vesti

Prethodno je Đovani izgubio od Ezačibašija (2:3), u čijim redovima je prednjačila Jovana Stevanović sa 12 poena, dok je Tijana Bošković bila na zasluženom odmoru. Trofejnom strategu novi uspeh verovatno nije značio zbog rezultata, koliko zbog prilike da analizira sve ono na čemu je bio akcenat od prozivke.

Jedan od benefita je i uigravanje igračkog kadra. Višestruki prvak Starog kontinenta bio je aktivan na tržištu u pauzi između dve sezone. Klub je tokom leta, između ostalog, uspeo da angažuje talentovanu i perspektivnu Ruskinju Marinu Markovu, Kineskinju Šinjue Juan, Kanađanku Kiru Van Rajk, Amerikanku Kendal Kip, Italijanku Katerinu Boseti... Ostao je i bez dela okosnice, među kojima su Amerikanke Čijaka Ogbogu i Džordan Tompson, Srpkinja Bianka Buša i Brazilka Gabrijela Braga Gimaraeš.

Upravo Gvidetiju i treba vremena da svakoj od navedenih dama pronađe mesto u ekipi. Ipak, moraće i da kombinuje, pogotovu u nacionalnom šampionatu u kojem je ograničen broj strankinja koji može da igra u istom trenutku. Na međunarodnoj sceni, moći će da računa na najjači mogući sastav. Rano je pričati o ambicijama i dometima, iako se čini da je ovogodišnji sastav po kvalitetu i nešto slabiji u odnosu na prošlogodišnji.


tagovi

Đovani GvidetivakifbankEzačibašiTijana BoškovićJovana Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara