©Star Sport
©Star Sport

Grci su trenutno prejaki za Mađare

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.01.24. | 21:05

Sastav Teodorosa Vlahosa u poslednjoj deonici slomio sastav Žolta Varge - 10:8

Došla su i ta vremena kada je Grčka veliki favorit protiv vaterpolo velesile kao što je Mađarska, ali naši susedi jednostavno prolaze kroz period smene generacija koji mora da bude bolan. Doduše, može selekcija Žolta Varge da bude zadovoljna načinom na koji se suprotstavila jednom od glavnih favorita Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, pošto je sve do same završnice imala rezultatski priključak - 8:10 (1:2, 2:3, 3:2, 2:3).

Selekcija Teodorosa Vlahosa čitav meč je bila u vođstvu koje se kretalo između jednog i dva gola razlike, a sve je bilo rešeno minut i 41 sekundu pre kraja kada je prvotimac Novog Beograda Angelos Vlahopulos iskoristio peterac i odveo svoj državni tim na nedostižnu udaljenost (10:7).

Izabrane vesti

Vlahopulos se vratio nakon propuštenog planetarnog prvenstva i trebalo bi da predstavlja dragocenu vrednost za svoju selekciju na putu ka nekoj od medalja. Danas nije previše forsirao, postigao je dva gola iz četiri pokušaja, pa će tek u nastavku turnira biti u prilici da potvrdi kvalitet.

Činjenica da su svi najbolji strelci u reprezentaciji Grčke postigli upravo po dva gola, pokazuje da ovaj tim ima još mnogo prostora da unapredi svoju igru. Današnji nivo je bio sasvim dovoljan da se nadigra podmlađeni sastav Žolta Varge. Po dva gola u Grčkoj dali su i Stilijanos Argiropulos (šest pokušaja) i Janis Funtulis. Kod Mađara, a ujedno i na čitavoj utakmici, najefikasniji je bio Gergo Fekete sa tri postignuta gola.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA VATERPOLISTE U HRVATSKOJ:

PRVA DIVIZIJA

GRUPA A (DUBROVNIK)

Četvrtak

Crna Gora – Francuska 10:10 (2:4, 2:1, 3:2, 3:3), petercima 10:9

Španija - Hrvatska (u toku)


GRUPA B (ZAGREB)

Četvrtak

Gruzija – Italija 5:22 (0:5, 2;6, 0:6, 3:5)

Mađarska - Grčka 8:10 (1:2, 2:3, 3:2, 2:3)



tagovi

EP u vaterpoluAngelos VlahopulosVaterpolo reprezentacija Grčkevaterpolo reprezentacija Mađarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara