Emotivni Strahinja Rašović: Prošli smo kroz mulj i blato

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.08.24. | 16:26

„Ali nijednog trenutka nije došlo do pucanja tima“, poručilo krilo naše reprezentacije

Ne, dinastija se nije raspala, već i dalje uteruje strah vaterpolo svetu. Prošla je reprezentacija Srbije težak put u poslednjih nekoliko godina. Od osporavanja, preko otpisivanja, do nove medalje na Olimpijskim igrama.

Pokazala je ekipa Uroša Stevanovića da je otpora na sve, prebrodila krizu sa početka takmičenja i potom pokazala pravo lice u sudaru sa Grčkom i Amerikom.

Izabrane vesti

Vrlo emotivno su srpski vaterpolisti preživeli novi, veliki uspeh. Posebno Strahinja Rašović koji je pre tri leta u Tokiju bio jedan od zaslužnijih za zlatnu medalju vanserijske generacije.

Teško je bilo krilnom igraču da sakrije emocije i suze. Nije ni morao.

„Da nisam znao da će ovako da se završi, ne bih došao da se takmičim.Dve godine posle Tokija smo gubili, prolazili kroz blato. Samo mi znamo kroz šta smo sve bili izloženi, kako su na nas gledali. Ali znao sam da će ovo doći. I posle svih poraza,. onih četvrtfinala zimus, nije došlo do pucanja u timu. Držali smo se zajedno i došli sa idejom da napadnemo olimpijsko zlato“, rekao je Strahinja Rašović.

Mnogi su rekli da je Srbija vaterpolo Real Madrid. Može da oscilira, kašljuca, ali kada dođe do eliminacionih borbi uglavnom pobeđuje.

„Bez ikakvih fraza ili krilatica, kada sam bio mali uvek sam gov orio da Srbija ide na zlato na Olimpijskim igrama. Porazi su sastavni deo sporta, ali evo nas ponovo u finalu. Zasluženo smo ovde, prošli smo mulj i ono blato u grupi. Svedoci ste da sam rekao da niko nije umro, da će sve biti u najboljem redu. Znao sam da to mora da se prođe, nemoguće je igrati osam utakmica u istom ritmu. Ekipa se sklapala, išli smo korak po korak i došli do finala. Jako sam ponosan i srećan, srećan sam, i zbog vas i onih koji su nas gledali. Izvinite zbog suza, ovo je ono dečački san. Dođeš dva puta u finale, najlepši momenti karijere. Naći ćemo snagu za još jednu utakmicu“.



tagovi

Pariz 2024vaterpoloStrahinja Rašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara