Ivan Mićić u duelu sa Šapčanima prošle sezone (©srl.rs)
Ivan Mićić u duelu sa Šapčanima prošle sezone (©srl.rs)

Derbi na Banjici: Prošle sezone neizvesne bitke, Partizan sada mnogo jači

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.10.24. | 09:49

Crno-beli žele da ostanu jedini neporaženi i posle današnjeg (18.00, Arena Sport 2) dvoboja sa Metaloplastikom u petom kolu Super rukometne lige Srbije

Vojevali su prošle sezone Partizan i Metaloplastika ljute bitke u Super rukometnoj ligi. Uspešniji su bili Šapčani koji su u majstorici plej-of pobedili crno-bele. U finalu tada četa Vladana Matića nije imala šta da traži protiv Vojvodine (2-0 u seriji za Novosađane). U ovom šampionatu – druga priča. Klub iz Humske je mnogo bolji nego prošle, dok je dvostruki evroski šampion u sezonu ušao slabiji za dva ključna beka, Milana Jovanovića i Vojislava Brajovića.

Debakl u Zorki od Vojvodine (24:35) i neočekivani poraz od Crvene zvezde u Šumicama (30:32), potvrdili su da će rukometaši iz Šapca sa novim trenerom Davidom Rašićem teško moći da ponove prošlosezonski uspeh. Plasman na prva četiri mesta je realan.

Izabrane vesti

Derbi petog kola domaćeg šampionata igra se danas (18.00, Arena Sport 2) na Banjici. Crno-beli su jedini neporaženi tim. Četa Đorđa Ćirkovića ulazi u meč kao favorit. Osvajač Kupa Srbije provukao se prošle nedelje u Banatskom Karlovcu, dobio je u finišu pančevačkog Dinama (28:27). Oba tima današnjim mečom završavaju teži ciklus, jer ih u narednom periodu čeka lakši raspored, pa će Evropa, odnosno start takmičenja u EHF kupu, da budu u prvom planu.

Očekuje nas vrlo važan meč protiv Metloplastike, kojim završavamo ovaj prvi deo žreba, u kom se sastajemo sa ekipama koje pretenduju da se nađu u plej-ofu. Posle malo slabijeg izdanja i srećne završnice protiv Dinama, očekujemo ne samo da osvojimo bodove, već i da kroz igru popravimo utisak“, istakao je trener Partizana Ćirković.

20.00: (3,60) Hamburg (8,50) Kil (1,40)

Za crno-bele pobeda je imperativ kako bi se prvi evropski meč dočekao u dobroj atmosferi. Pivot Ivan Mićić veruje u pozitivan rezultat na Banjici.

Metaloplastika je uvek neugodan protivnik, standardno kvalitetan sastav. Posle teške pobede protiv Pančevaca ulazimo sa još većom željom u ovaj duel i nadam se da ćemo osvojiti bitna dva boda kod kuće“, rekao je uvek pouzdani pivotmen crno-belih.

Zvezda se trgla posle lošeg starta i samo boda u prva dva kola. Trijumf nad Metaloplastikom i Rudarom u Kostolcu uticali su na dobro raspoloženje u klubu posle turbulentnih nekoliko dana posle debakla u večitom derbiju. U Šumicama danas (18.30) stiže Dubočica. Tim Marka Krivokapića ne bi trebalo da ima problema da upiše het-trik pobeda.

Šampion Vojvodina imaće danas (19.00) na Slanoj bari ima lakši trening protiv Obilića. Biće to odlična prilika za trenera Novosađana Borisa Rojevića da odmori neke igrače, da šansu pruži i talentovanim kadetima Andriji Stankovu i Đorđu Drašku pred meč godine u utorak u SPENS-u, kada stiže moćni Kil, četvostruki šampion Starog kontinenta, u drugom kolu Lige Evrope.

Vranje pred svojim navijačima juri prvu pobedu u šampipnatu protiv Rudara iz Kostolca.

Sve utakmice domaćeg šampionata možete da gledate i na youtube.com kanalu Super rukometne lige Srbije.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 5. KOLO

Petak

18.00: Partizan – Metaloplastika

18.30: Crvena zvezda – Dubočica

19.00: Vojvodina – Obilić

19.00: Vranje – Rudar Kostolac

Subota

19.00: Jugović – Dinamo Pančevo

19.00: Kolubara – Radnički Kragujevac



tagovi

RK PartizanMetaloplastikaRukometna superligaRK Crvena zvezdaRK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara