(©VK Šabac)
(©VK Šabac)

Delfini iz Šapca hvataju zalet za Pariz: Testovi sa Crnom Gorom, Francuskom...

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.24. | 19:59

Četvorodnevni spektakl u gradu na Savi i pet utakmica olimpijskih šampiona

Pune tri sedmice i nešto jače ostalo je do početka Olimpijskih igara u Parizu, gde će srpski vaterpolisti braniti zlatne medalje osvojene u Tokiju i prethodno Rio de Žaneiru. Pripreme uveliko traju, prolazna merenja u Kragujevcu i Kranju olimpijski šampioni su prošli, a sada je na redu – Šabac.

Skoro mesec dana rada u miru i tiši, iza zatvorenih vrata. No, vreme je da se pojedine karte i otkriju. Naredne dana će Uroš Stevanović, selektor Srbije, moći da stekne bolji uvid šta valja, a šta ne, jer Delfine očekuje pet utakmica u četiri dana.

Izabrane vesti

Srbija će u Šapcu uhvatiti zalet za Pariz, a rivali će joj biti Crna Gora, Francuska, Australija, Rumunija i Nemačka. Pet od šest reprezentacija učestvovaće na predstojećim Olimpijskim igrama, jedino se Nemci neće pojaviti u Gradu svetlosti.

„Jako nam je bitan ovaj turnir. Izlazimo iz pripremnog perioda. Počeli smo u Kragujevcu, deset dana proveli u Kranju, danas smo se vratili. Sutra počinje ovaj turnir. To nam je prvi filter i prava proba pred Olimpijske igre. Posle toga nas očekuje rad u Novom Sadu sa crnogorskom reprezntacijom u Podgorici i pred sam put u Beogradu. Za sada je sve kako samo mogu da poželim. Igrači su motivisani, svesni su veličine takmičenja i očekivanja i želja svih pred OI u Parizu. Rad je bio stvarno izuzetan. Sad ide lepši deo kroz utakmice i sparinge, da se što više uigramo i da vidimo na čemu treba da radimo u nastavku priprema“, poručio je Uroš Stevanović.

Na turniru u Šapcu će za četiri dana biti odigrano 15 utakmica, sistem takmičenja će biti ligaški, a kapije gradskog bazena otvorene za ljubitelje vaterpola. Cena ulaznice je 400 dinara, a suparnik Srbije u prvom meču, koji se igra u četvrtak, biće Rumunija. Dan kasnije sledi duel sa polufinalistom Svetskog prvenstva u Dohi – Francuskom, dok će u subotu Delfini dva puta u bazen. U jutarnjem terminu protiv Nemačke, a u večernjem će im rival biti Crna Gora. Turnir će zatvoriti utakmicom sa Australijom u nedelju.

(©VK Šabac)(©VK Šabac)



tagovi

vaterpolo reprezentacija Srbijevaterpolo reprezentacija Crne GoreVaterpolo reprezentacija FrancuskeVaterpolo reprezentacija AustralijeVaterpolo reprezentacija RumunijeVaterpolo reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara