Dejan Udovičić (©Reuters)
Dejan Udovičić (©Reuters)

Dejan Udovičić: Dve godine pričam da dolazimo po medalju, pa ko hoće da sluša – neka sluša

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.08.24. | 08:28

„Od mečeva Srbije stigao sam da pogledam samo dva minuta protiv Japana“, kaže selektor SAD

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza)

Pošteno rečeno, u prvi mah je delovalo da Hrvatska kalkuliše. Da ne želi pobedu nad SAD, jer bi je odvela u četvrtfinalu na Srbiju. I da će Barakude „gađati“ remi i peterce, da bi išle na Australiju. Ali takva procena počela je da tone na dno bazena već početkom druge četvrtine, kada je selekcija koju s klupe vodi nekadašnji selektor Delfina Dejan Udovičić otišla na pet razlike (7:2).

Izabrane vesti

Na kraju senzacionalna pobeda američkog tima (14:11), uz neverovatnu igru i plasman u četvrtfinale, gde će igrati protiv Australije.

Selektor SAD Dejan Udovičić pričao je posle meča sa srpskim novinarima o velikoj pobedi nad prvakom sveta.

„Pobedili jesmo, mada mislim da možemo da igramo još bolje. Odmah sam rekao igračima na klupi da treba istog momenta da zaboravimo utakmicu i fokusiramo se na sledećeg protivnika, a to je Australija”, rekao je Udovičić.

I osvrnuo se potom na neke detalje pobede nad Hrvatskom.

“Ako hoćemo taktički da pričamo, dosta dobro smo otvorili utakmicu sa igračem manje, kao i pre toga sa Crnom Gorom. Očekivano je bilo negde u drugom delu da padnemo, ipak su oni svetski prvaci. Mi smo u jednom trenutku vodili sa 10:3, očekivali smo da će neke odluke da budu na njihovoj strani, ali mislim da smo se, što se kaže, vratili kada je trebalo. Novi ambijent, fenomenalan bazen, pripremićemo se kao nikad do sada za četvrtfinale”.

A, za Kengure, najprijatnije iznenađenje turnira, imao je samo reči hvale.

“Znamo ih, znaju i oni nas, pripremićemo se. Momci su veliki sportisti, dugo ih znam. Došli su da se ovde pošteno bore i to je za respekt. Jeste da, objektivno, nemaju kvalitet koji imaju Mađarska, Španija ili Srbija, ali se bore svom snagom i to mora da se poštuje. Ne mislim da će nam biti lako, četvrtfinale nosi veliki ulog”.

Nekadašnji selektor Srbije kaže da Srbiju – nije gledao.

“Ozbiljno, istinu vam kažem. Gledao sam samo poslednja dva minuta protiv Japana, jer se bavimo samo nama. Mi smo, da budemo iskreni, malo više opteretili igrače za početak ovog turnira, tako da očekujem sada da budemo svežiji u drugom delu i nadamo se najboljem. Najbitnija je stvar, pobedili smo prvaka sveta, a to nešto znači. Mislim da je to dovoljna potvrda za ove momke koji rade sa mnom, da stvarno vrede i da na njih treba malo više da se obrati pažnja, sa poštovanjem, a ne sa potcenjivanjem”.

Pomalo se i ljutnuo Udovičić na pitanje da li ovakva pobeda nad Hrvatskom, pa četvrtfinale sa Australijom bude nadu da SAD može i do medalje u Parizu.

“Mi smo došli ovde da osvojimo medalju! Ja to ponavljam već dve godine. Ko hoće da sluša - sluša. Ko neće – ne mora. Nismo došli da budemo peti ili šesti. Isto bih ovo rekao i da igramo za dva dana sa Španijom. Mi smo, ako se sećate, izgubili od Španije u Tokiju zato što smo napravili glupost u trećoj četvrtini na 8:8. Ne zaziremo ni od koga. Samo je moj fokus sada na tome da pokušamo da ostanemo na zemlji i da uradimo još neke bolje stvari u četvrtfinalu”, naglasio je Dejan Udovičić.



tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024Vaterpolo reprezentacija Sjedinjenih Američkih DržavaDejan Udovičić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara