Milena Raičević (©AFP)
Milena Raičević (©AFP)

Crnogorski ponos na ivici provalije

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.07.24. | 09:03

Budućnost ostala bez glavnog sponzora, izgubila spor sa Milenom Raičević, odlazi trener Bojana Popović, a sprema se i egzodus rukometašica. Suspenzija od strane EHF-a visi kao Damoklov mač nad dvostrukim šampionom Evrope

Crni oblaci nadvili su se nad najboljim sportskim kolektivom u Crnoj Gori, Ženskim rukometnim klubom Budućnost. Dvostruki šampion Evrope (2012. i 2015. godine) imao je finansijske krize prethodnih godina, ali ovog leta je na ivici provalije.

Godinama državni projekat susedne nam države mogao bi da bude izbačen iz EHF Lige šampiona. Naime, nekadašnja igračica Milena Raičević tužila je Evropskoj rukometnoj federaciji nekadašnji klub jer joj nije isplaćivao plate kada je bila na porodiljskom bolovanju. Epilog je rešen ovih dana u korist nekadašnje reprezentativke Crne Gore.

Izabrane vesti

Podgorički klub ima 15 dana da isplati sve plate za sezonu 2020/2021 i to s kamatom. Prošle sezone je posle tužbe Raičevićeve, klub ju je suspendovao, a ona je nastavila karijeru u rumunskom Rapidu iz Bukurešta. Zbog toga su odličnom beku i zatvorena i vrata reprezentacije.

Budućnost je odmah posle toga ostala bez dugogodišnjeg glavnog sponzora, kompanije Bemaks, pa je neizvesno dalje funkcionisanje velikana iz Podgorice.

Prelazni rok je odlično odrađen, vraćena je jedna od najboljh crnogorskih rukometašica Đurđina Jauković, iz Francuske su stigle Šveđanke Jeni Karlson i Klara Monti Danijelson, japanski golman Sakura Hauge, Francuskinja Asata Kujate, domaća snaga Nina Bulatović... Potpisan je ugovor sa Jelenom Despotović, ali…

Ruski portal “Brz centar” javio je da bi trener ovog kluba Bojana Popović mogla da napusti klub, a takođe da je jedna od promovisanih pojačanje, Ruskinja Valerija Kirdjaševa, napušta Podgoricu i sele se u novi rumunski superprojekat Gloriju iz Bistrice.

Narednih dana može da se očekuje da i ostale rukometašice dignu sidro, šti bi napravilo tektonski poremećaj na rukometnoj mapi. Boje Podgoričanki brani i mlada srpska reprezentativka, desno krilo Dunja Radević.

Budućnost se našla kao učesnik Lige šampiona naredne sezone, ali posle “Slučaja Raičević”, dvostruki šampion Evrope je blizu ponora i mogao bi da bude izbačen iz evroelite.


tagovi

ŽRK BudućnostLiga šampiona za rukometašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara