Mladen Šotić i Nikola Zečević i naredne sezone u crno-belom (©MN Press)
Mladen Šotić i Nikola Zečević i naredne sezone u crno-belom (©MN Press)

Crno-beli upalili motore, Arsenić i Jović ostaju u Humskoj

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.07.24. | 21:06

Izabranici trenera Đorđa Ćirkovića u Šumicama počeli pripreme za narednu sezonu

Dugo su crno-beli rukometaši čekali na trofej, čak 11 godina. Dolaskom nove uprave i trenera Đorđa Ćirkovića talas optimizma je zapljusnuo Humsku. Osvojen Kup Srbije posle dramatičnog meča u Novom Sadu protiv Vojvodine dao je krila Partizanu. Ambicije ove sezone su veće, želi se borba za srpski tron koji je 11 godina u vlasništvu Vojvodine.

Roster prošle sezone trećepalsiranog tim Super rukometne lige je popunjen. Sedmorica novajlija stiglo je u Humsku još pre više od mesec dana, a to su Nikola Crnoglavac (Fošani, Rumunija), Miha Kotar (Slovenj Gradec), Marko Vasić (Vranje), Bojan Madžovski (slobodan igrač, posle raskida ugovora sa Lovćenom u januaru), Nemanja Ratković (Vojvodina), Filip Leovac (Izrael) i juniorski reprezentativac Srbije Nikola Zorić koji je potpisao trogodišnji ugovor s timom iz Humske.

Izabrane vesti

Za prošle sezone čuvara mreže Benfike stigao je sertifikat iz Portugalije. Mladi golman dobio je nekoliko dana odmora posle juniorskog Evropskog prvenstva i staviće se brzo na raspolaganju stručnom štabu Đorđa Ćirkovića.

Okosnica ekipa je ostala na okupu iz prošle godine. Ugovore na dve godine su produžili Mladen Šotić, Veljko Popović, Ivan Mićić i Nemanja Obradović, dok je novi paraf na godinu dana stavio i iskusni Pančevac Nemanja Marjanović, jedan od junaka osvojenog Kupa Srbije.

Gol Partizana čuvaće i Luka Arsenić koji je tokom prošlog šampionata stigao u Humsku, a pre toga je bio član Vojvodine. On je potpisao jednogodišnji ugovor, kao i Nemanja Jović, prošle sezone desno krilo, koga u novoj trener Ćirković vidi na desnom beku. Obojici je istekao ugovor ovog leta, ali su ostali verni crno-belima.

Kapiten tima ostaje reprezentativac Srbije Nikola Zečević od koga se očekuje da bude motor tima. Povrede su konačno prošlost za levog beka koji može da bude i organizator igre.

Trener Đorđe Ćirković dobio je i pomoćnika i kondicionog trenera, iskusnog stratega Marka Isakovića, dok će s golmanima da nastavi da radi Mihailo Radosavljević.

U odnosu na prošlu sezonu, u crno-belom taboru nisu više reprezentativac Srbije, desni bek Uroš Kojadinović (Tuluz), levi bek Nikola Kovačević, pivotmeni Stefan Šaponjić i Grk Jorgos Markotatos (Ženeva) i golman Ivan Mihajlov.

----------------------------------

Po pozicijama, ekipa Partizana bi ovako trebalo da izgleda u narednoj sezoni:

GOLMANI: Luka Arsenić, Nikola Zorić i Nemanja Marjanović

LEVA KRILA: Mladen Šotić i Bojan Madžovski

LEVI I SREDNJI BEKOVI: Nikola Zečević, Nemanja Peštić, Luka Barjaktarović, Nemanja Obradović, Miha Kotar i Veljko Popović

DESNI BEKOVI: Nikola Crnoglavac i Nemanja Jović

DESNA KRILA: Marko Vasić i Luka Lazić

PIVOTMENI: Ivan Mićić, Filip Leovac i Nemanja Ratković

-----------------------------------

Prve nedelje crno-beli će da rade u Šumicama zbog zauzetosti dvorane na Banjici. Sledi bazične pripreme na Zlataru 10 ili 11 dana, pa prijateljski mečevi, sa beloruskim Brestom, dvomeč u Temišvaru, turnir u Ohridu gde su rivali Vardar, Celje i domaćin. Krajem avgusta je zakazan još jedna utakmica, a onda sledi Superkup Srbije 12. septembra u Banjaluci protiv šampiona Vojvodine i eventualni meč za trofej u Svesrpskom kupu u najvećem gradu u Republici Srpskoj.

Osim domaćih takmičenja, Partizan u oktobru čeka prvi izazov u Evropi u drugom kolu EHF kupa protiv Beršema iz Luksemburga, rival koji ne bi trebalo da bude problem za osvajača Kupa Srbije.


tagovi

RK PartizanRukometna superligaĐorđe Ćirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara