(©Reuters)
(©Reuters)

Brazilke poput kaznene ekspedicije, Dominikanke bez ikakve šanse

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.08.24. | 14:36

Ze Robertova mašinerija bez izgubljenog seta do polufinala

Tamo gde su Brazilke stale u grupnoj fazi, nastavile su u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu. Ponovo je Selesao prikazao dominaciju u gotovo svim elementima igre, pa čak ni neugodne Dominikanke nisu mogle ozbiljnije da ugroze Ze Robertovu mašineriju – 3:0 (25:22, 25:13, 25:17)

Možda južnoamerička selekcija nije doputovala u Grad svetlosti kao jedan od najvećih favorita za osvajanje zlatne medalje. Međutim, dosadašnje partije ukazuju na to da su i te kako kadre da stignu do vrednog zvanja šampionki posle takmičenja u Parizu. Na terenu trenutno izgledaju poput kaznene ekspedicije, a koliko su superiornije u odnosu na rivalke u prethodna četiri meča, potvrđuje i da još uvek nisu izgubile nijedan set.

Izabrane vesti

Kako je krenula utakmica protiv Dominikanki, moguće da je postojala sporadična dilema oko pobednika. Dame sa Kariba nisu dozvoljavale da odmah budu nadigrane u potpunosti, iako su konstantno imale rezultatski zaostatak do pet poena (13:18). Ponadale su se u završnici prvog seta, posebno u trenucima kada su skoro anulirale prednost (21:22), da mogu i do potencijalnog iznenađenja. Njihove želje su bile jedno, realne mogućnosti sasvim drugo. Silno motivisana Gabrijela Braga Gimaraeš i Ana Karolina da Silva mirno su neutralisale sve nalete, nagovestivši trijumf (25:22).

Očekivano ili ne, ali usledio je potom i strahovit pad u igri izabranica Markusa Kvika. Verovatno nešto što je postalo sasvim uobičajeno. Imajući u vidu da nisu mogle da kontrolišu evidentne oscilacije, Brazilkama nije bio problem da sredinom druge deonice naprave „sigurnu“ zalihu od 14:6, čime su i omogućile ubedljivo dupliranje vođstva (25:13). Period dobre, zatim i loše igre viđen je i u nastavku od Dominikanki. Delimično su zapretile u trećem setu ili se barem samo tako činilo (10:9). Svaku iole pomisao da mogu da produže utakmicu sprečavale su Ana Kristina Menezes Oliveira de Souza i Rosamarija Montibeler za nedostižnih 18:13 i overu polufinalne karte.

Predvodnica Brazila bila je još jednom popularna Gabi sa 20 poena, uz odlična izdanja Ane Kristine Menezes Oliveire de Souze (14) i Rosamarije Montibeler (11). U selekciji Dominikanske Republike najbolja je bila Izabela Penja sa 12, dok su Brajlin i Žinejli Martinez zabeležile učinak od po devet poena.

Bivše olimpijske šampionke će u polufinalu igrati protiv pobednika meča između Sjedinjenih Američkih Država i Poljske.

(©Reuters)(©Reuters)

OLIMPIJSKI TURNIR ZA ODBOJKAŠICE – ČETVRTFINALE

Utorak

Turska – Kina 3:2 (23:25, 25:21, 26:24, 21:25, 15:12)

Brazil – Dominikanska Republika 3:0 (25:22, 25:13, 25:17)

17.00: Amerika – Poljska

21.00: Srbija – Italija

Piše: Uroš Selenić


tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024ženska odbojkaška reprezentacija BrazilaŽenska odbojkaška reprezentacija Dominikanske Republike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara