Tijana Bošković i Jovana Stevanović (©OSS)
Tijana Bošković i Jovana Stevanović (©OSS)

Boškovićeva: Suvišno je pričati o ambicijama; Stevanovićeva: Nadam se da će zlato da se vrati u Srbiju!

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.08.23. | 17:16

"Svi smo nestrpljivi i jedva čekamo da takmičenje počne", rekle su skoro uglas reprezentativke naše zemlje

Spremne su odbojkašice Srbije za naredni veliki izazov! Iako euforija još nije podignuta, takmičenje se veoma približilo i sada već mogu dani da se odbrojavaju do samog početka.

Nije mnogo novinara došlo na poslednju konferenciju pred put, ali očekuje se da ih bude mnogo više kada se budu vraćale. Svi se nadaju – sa medaljama oko vrata.

Izabrane vesti

Ekipa za Belgiju leti u utorak rano ujutru. Prvu utakmicu u A grupi na Evropskom prvenstvu igraće protiv Ukrajine od 17.00 časova 18. avgusta. Posle toga će imati testove protiv Slovenije, Poljske, Mađarske i Belgije.

Na pres konferenciji prisutnima se obratila najbolja igračica Tijana Bošković

"Iza nas je četiri nedelje intezivnog rada i prprema za EP. Ove godine je situacija malo drugačija jer su ovo i prpreme za olimpijske kvalifikacije. Trenutno je akcenat na EP, prva utakmica je za šest dana protiv selekcije Ukrajine. Mislim da je suvišno pričati o našim ambicijama, one su uvek najviše, tako će biti i ovog puta. Raduje me što su svi izuzetno motivisani, stvarno smo svi dobro radili. Iskoristili smo svaki dan maksimalno. Svi smo nestrpljivi i jedva čekamo da takmičenje počne", rekla je Boškovićeva.

Srbija će prvu fazi igrati u Gentu, a posle toga ako prođe nastaviće takmičenje u Briselu. Ovog puta neće biti mnogo putovanja... Ostale grupe se igraju u Nemačkoj, Estoniji i Italiji. 

"Sigurno da je to veliko okašanje. Utakmice u grupnoj fazi igramo u Gentu, kasnije se nadamo najvažnijim utakmicama u Briselu, to će nam biti veliko olakšanje. Što nećemo trošiti energiju na putovanja", naglasila je Tijana.

O promeni koja se desila na klupi pričala je Jovana Stevanović

"Teško je kada se promeni stručni štab i selektor. Svaki trener donosi nešto novo, ali mislim da smo imali dovoljno vremena, a imamo i dovoljno iskustva što se klubova tiče – kad je menjanje trenera u pitanju – da se uklopimo u njegov rad i sistem. Svaki trener ima svoj sistem... Na Palama se to videlo, jer je bilo veoma dobro".

Pored svega što se izdešavalo i nešto slabijih rezultata u Ligi nacija, Stevanovićeva čvrsto veruje u osvajanje titule. 

"Mi imamo vrlo iskusnu i zrelu ekipu, koja je navikla da pobeđuje. Stvorili smo pobednički mentalitet. Nivo odbojke u Evropi se podigao... Mnogo ekipa je napredovalo, igraju na višem nivou nego prethodnih godina. Ali, mi smo koncentrisani na nas. Pratimo naš put, imamo zajedničke ciljeve i svaka od nas jedva čeka. Motivisane smo i ambicije su nam velike. Nadam se da će zlatna evropska medalja da se vrati u Srbiju".

Prevrtela je Jovana film i na Ligu nacija, na kojoj reprezentacija nije uspela da se plasira na Fajnal-ejt.

"Što se Lige nacija tiče, selektor je imao težak zadatak da i odmori i spremi ekipu. Ne možemo to da poredimo sa ovim sada. U ovom trenutku smo kompletne, na svakom takmičenju jedna bez druge ne možemo – jer nas krasi timski duh. Posle ovih priprema – teške tri nedelje su iza nas – svi smo se kao grupa povezali još više i smatram da će naša igra biti na mnogo većem nivou nego u Ligi nacija“.

Promenio se glavni trener, ali su neki ljudi u štabu ostali isti. Jedan od njih je kondicioni stručnjak Vanja Banković, koji uvek devojke pripremi da izdrže najveće napore... O njemu je nešto detaljnije pričala Tijana Bošković.

"Vanja Banković je jedna od najvažnijih osoba u našoj reprezentaciji, mi smo mu zahvalne na svemu što je uradio za nas. Kad takmičenje dođe vidi se u kakvoj smo formi. Veliku mu zahvalnost dugujemo. Svi smo presrećno što je Vanja tu. Godinama zajedno sarađujemo, tako da ono što valja ne treba menjati. Mi smo prezadovoljne što je on tu“, podvukla je Tijana Bošković.


tagovi

Jovana StevanovićTijana Boškovićženska odbojkaška reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo za odbojkašice 2023.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara