Odbojkašice Vakifbanka (©FIVB)
Odbojkašice Vakifbanka (©FIVB)

Bolje nije moglo! Tandem Bošković - Stevanović u finalu SP protiv Gvidetija i Buše

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.12.23. | 14:24

Jedan turski klub biće novi šampion planete, a sigurno će se radovati i neka srpska odbojkašica

Turci se raduju jer dva njihova kluba igraju za svetsku titulu, a Srbi jer će sigurno barem jedna naša odbojkašica biti sutra na tronu.

Tijana Bošković i Jovana Stevanović protiv Bianke Buše i selektora Đovanija Gvidetija i dobropoznatog stručnog štaba u finalu Svetskog klupskog prvenstva... Pa sigurno da nije moglo bolje od ovoga.

Izabrane vesti

Ezačibaši je danas u jutarnjim časovima posle četiri seta izašao na kraj sa Dentil Prajom, a Vakifbank je nedavno završio posao u duelu sa Tjanđinom - 3:0 (25:16, 25:23, 25:23).

Evropske šampionke su lako dobile prvi set, a u naredna dva su morale nešto više da se pomuče da bi slomile otpor kineskog tima. Poznato je da je olakšavajuća okolnost za sve rivale koji su igrali protiv Tjanđina na ovom turniru neigranje Melise Vargas zbog povrede ramena. Da je situacija sa moćnim korektorom bila drugačija, sigurno da bi i njena ekipa bila snažnija i opasnija.

Ovako, igraće se tursko finale. Vakifbank je do borbe za petu svetsku titulu dovela Gabi Gimaraeš. Brazilka je bila najefikasnija sa 17 poena, pratila je Džordan Tompson sa 14, dok je Aleksandra Franti stala na 13.

Srpska reprezentativka Bianka Buša je ušla na kratko u igru, ali bez značajnijeg učinka... Kao i na prethodna dva meča u grupi.

Vakifbank će se sutra od 12.30 boriti za petu svetsku krunu, a Ezačibaši za treću. Uvertiru za veliko finale napraviće Dentil Praja i Tjanđin, koji će od 07.00 časova imati duel za bronzu.

SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠICE

POLUFINALE

Ezačibaši - Dentil Praja 3:1

Vakifbank - Tjanđin 3:0

ZA TREĆE MESTO - nedelja

07.00: Dentil Praja - Tjanđin

FINALE

12.30: Ezačibaši - Vakifbank


tagovi

Đovani GvidetiJovana StevanovićTijana BoškovićSvetsko klupsko prvenstvo u odbojci za žene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara