Miloš Kos
Miloš Kos

Biće Miloš Kos superstar: Sudije mu "ukrale" pobedu u krcatoj Zagrebačkoj areni (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.03.24. | 23:10

EHF Liga šampiona: Srpski reprezentativac jedan od najboljih u redovima hrvatskog prvaka koji je na svom terenu protiv Monpeljea odigrao nerešeno – 27:27. Kjelce pregazilo GOG u Odenseu – 33:25

Hrabrost mu ne nedostaje. Iako Miloš Kos ima samo 22 godine, nametnuo se kao lider Zagreba. Kod njega je lopta kada se odlučuje, ne libi se da šutne, da uđe u „meso“. Srpski bombarder iz Kozarske Dubice trebalo bi da bude vođa naše reprezentacije u narednoj deceniji.

Malo je falilo da bude junak pobede Zagreba nad Monpeljeom u prvom meču plej-ofa za četvrtfinale Lige šampiona. Na kraju remi – 27:27 u krcatoj Zagrebačkoj areni, pa francuski vicešampion ima veće šanse za plasman među osam najboljih timova Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Na dva minuta pre kraja, Kos je postigao poslednji gol na meču, za 27:27. Matej Mandić je odličnom odbranom doneo šansu svom timu da pobedi. Srpski bombarder je na 45 sekundi pre kraja opet zatresao mrežu, ali sudije su rekle da je napravio probijanje. Zaleteo se na stamene Karla Konana i Valentina Porta, a delioci pravde su smatrali da je to bilo nedozvoljeno.

18.45: (3,40) PIK Seged (8,50) Vesprem (1,45)

Monpelje nije iskoristio poslednji napad. Timur Dibirov je uzeo loptu, Dijego Simonet ga je faulirao, dobio crveni karton zboog trećeg isključenja, a Kos je sa 12 metara iz deveterca šutirao, ali samo do bloka. Nije uspeo da ponovi čaroliju Eloima Prandija iz Kelna u polufinalu Evropskog prvenstva.

Na kraju je zagrebačka publika ispratila ovacijama tim Andrije Nikolića. Veći deo meča gosti su vodili. Zagreb je za prvih 15 minuta dao samo jedan gol. U nastavku, na startu drugog poluvremena, serijom 3:0, jedini hrvatski šampion je preokrenuo (14:13), ali je to bilo kratkog daha. Francuski tim je bio bliži pobedi. Sve će se rešiti za sedam dana u Monpeljeu. Četa Patrisa Kanajea ima ulogu favorita za prolazak u četvrtfinale, ali pokazao je Zagreb ove sezone da može da pobeđuje i u gostima.

Zvonimir Srna je dao šest golova za domaćina, a po pet puta su pogodili Miloš Kos i Ivan Čupić (sve sa linije sedam metara). Luka Lovre Klarica i Davor Ćavar su dali po tri. Na golu je Matej Mandić imao osam odbrana, većinom u prvih 20 minuta, kada nije dozvolio gostima da naprave veću prednost. Dve intervencije imao je Ante Grbavac.

Kod gostiju, blistao je argentinski as Dijego Simonet sa šest pogodaka, koliko je dao i odlični Slovenac Staš Skube. Sjajna su bila i krila, desno Janis Len sa pet i levo, Šveđanin Lukas Pelas sa četiri pogotka. Šarl Bolzinger je odlično branio, imao je 11 odbrana, dok je Remi Debone zaustavio jedan udarac, i to u kontri Poljaku Patriku Valčaku u situaciji kada je Zagreb mogao da preokrene rezultat.

U prvom meču plej-ofa, Kjelce je već posle 60 minuta u Odenseu završilo posao. Tim Talanta Dujšebajeva je pregazio GOG Gudme sa 33:25, pa je revanš samo formalnost za dvostrukog uzastopnog vicešampiona Evrope.

Blistao je Aleks Dujšebajev sa devet golova, dok je Islanđanin Haukur Trastaarson dao pet. Andreas Volf je zaustavio 14 udaraca rukometaša danskog šampiona. Kod domaćina, po četiri puta su mrežu Poljaka zatresli Emil Madsen i Anders Zakarijasen. Golmani su imali 10 odbrana, Matijas Dorgelo šest, a od naredne sezone čuvar mreže PIK Segeda Tobijas Tulin četiri intervencije.

Poslednja dva meča plej-ofa igraju se u četvrtak, a poslastica je duel PIK Segeda i Vesprema pred više od 8.000 gledalaca u Segedinu, u blizini granice sa Srbijom.

LIGA ŠAMPIONA – PLEJ-OF ZA ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Sreda

GOG Gudme - Kjelce 25:33 (10:18)

Zagreb - Monpelje 27:27 (11:13)

Četvrtak

18.45: (3,40) PIK Seged (8,50) Vesprem (1,45)

20.45: (3,60) Visla Plock (8,50) PSŽ (1,40)

***kvote su podložne promenama


tagovi

EHF Liga šampionaVespremMiloš Kos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara