Ilija Abutović (©Starsport)
Ilija Abutović (©Starsport)

Abutović se vratio u Makedoniju

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.07.24. | 10:34

Iskusni srpski defanzivac potpisao jednogodišnji ugovor sa Eurofarm Pelisterom

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Ilija Abutović se vraća u makedonski rukomet. Srpski odbrambeni specijalista, koji je najlepše trenutke u karijeri doživeo u redovima Vardara, prelazi u Eurofarm Pelister. Kako saznaje Mozzart Sport, doskorašnji igrač francuskog Šartra je potpisao jednogodišnji ugovor sa makedonskim prvakom i biće veliki plus u defanzivnoj liniji Bitoljčana za nastupe u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

On je 2006. godine debitovao za subotički Spartak, a potom je igrao za Partizan i Slovan Ljubljanu, a 2011. potpisao je za Vardar i ostao sedam godina u redovima crveno-crnih. Tada je čekao izazov Bundeslige i četiri godine je nosio dres Rajn Nekar Levena. Poslednje dve sezone proveo je u Šartru.

Abutović ima evropsku klupsku titulu sa Vardarom 2017. godine, pet titula prvaka Makedonije, kao i četiri krune u SEHA ligi.

Društvo Abutoviću u Bitolju praviće i dvojice srpskih rukometaša, Uroš Borzaš i Bogdan Radivojević koji su prošle sezone branili boje najboljeg makedonskog tima. Ilija će biti 12. srpski igrač u Ligi šampiona naredne sezone.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

PIŠE: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Ilija AbutovićRK PelisterEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara