Andreas Volf (©Reuters)
Andreas Volf (©Reuters)

Završena letnja saga: Kil doveo Volfa i plaća milionsku odštetu

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.06.24. | 09:41

Jedan od najboljih golmana današnjice vraća se na Baltik

Nije zvanično, ali nemački mediji bruje – Andreas Volf je novi golman Kila. Sapunica koja je trajala mesecima završena je pozitivno za Zebre s Baltika koji su vratili u svoje redove jednog od najboljih golmana današnjice.

Ovu vest javio je ndr.de, a ostaje nepoznato visina obeštećenja. Dugo je šampion Nemačke Magdeburg figurirao kao novi klub za Volfa, pominjala se odšteta od 1.200.000 evra, što bi bila najveća suma u istoriju rukometa.

Izabrane vesti

Prošle nedelje je Bild doneo ekskluzivu da je Volf bliži klubu za koji je branio od 2016. do 2019. godine pre nego što se preselio u Poljsku u redove Kjelcea. Pominjala se i trampa, a da u suprotnom smeru ode Francuz Samir Belasen, uz obeštećenje duplo manje od traženog, odnosno 600.000 evra.

Volf je prethodnih meseci “namigivao” nemačkim velikanima, rekao je da želi da se vrati u otadžbinu, da igra svake nedelje jake utakmice, a ne samo u Ligi šampiona. Njegov ugovor sa poljskim vicešampionom traje do leta 2028. godine i nema sumnje da će tim Talanta Dujšebajeva, koji je u finansijskim problemima godinama, pokušati dobro da naplati Nemca. Kjelce je prošle godine Vespremu prodalo francuskog asa Nedima Remilija za blizu milion evra (nezvanično se pominjala suma od 900.000 evra za MVP Evropskog prvenstva početkom godine u Nemačkoj).

Kil je imao užasnu sezonu, tek je bio četvrti u Bundesligi, pa naredne sezone neće igrati u Ligi šampiona već u Ligi Evrope. Na finalnom turniru u Kelnu bio je treći, glatko je u polufinale evroelite poražen od Barselone, da bi u utešnoj borbi za bronzu bio bolji od Magdeburga. Golmani su bili rak rana Kila prošle sezone. Ni Samir Belasan ni Čeh Tomaš Mrkva nisu ispunili očekivanja, a zna se da je u današnjem rukometu golman najvažniji igrač. Protiv Barse u polufinalu Lige šampiona Belasen i Mrkva su sakupili četiri odbrane, a na drugoj strani su Emil Nilsen i Gonzalo Perez de Vargas imali čak 20.

Kil bi mogao od slabog tandema uskoro da ima najjači jer će sledeće godine iz Barselone dolazi Gonzalo Perez de Vargas.

Poput Kila i Volfov i dalje zvaničan klub, Kjelce, imao je najgoru sezonu u poslednjoj deceniji. Nije vicešampion Evrope iz 2022. i 2023. godine stigao do završnog turnira Lige šampiona u Kelnu, a ono što je poraznije skinut je sa poljskog trona od strane Visle iz Plocka, do prošle sezone “večitog drugog”.

--------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


tagovi

Andreas VolfRK KjelceRK Kil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara