Vukašin Vorkapić vara Darka Arsića (©srl.rs)
Vukašin Vorkapić vara Darka Arsića (©srl.rs)

Voša opet gazi šampionski, Lale se poigravale sa indisponiranim Šapčanima

Vreme čitanja: 4min | pon. 20.05.24. | 20:31

Novosađani razbili Metaloplastiku sa 38:23 (18:11) i poveli sa 1:0 u finalnoj seriji plej-ofa Super rukometne lige Srbije. Tim Borisa Rojevića na pragu 11. vezane krune. Fran Lučin sjajnim odbranama pokrenuo cunami domaćina. Perfektna igra u napadu crveno-belih

Kašljucala je Vojvodina posle izgubljenog finala Kupa Srbije od Partizana na svom terenu, mučila se sa Dinamom u polufinalu plej-ofa, uvukla se nesigurnost u redove crveno-belih, ali je četa Borisa Rojevića vratila u ritam kada je najpotrebnije. U prvom meču finalne serije Super rukometne lige Srbije, Novosađani su pred više od 1.000 gledalaca pobedili Metaloplastiku sa 38:23 (18:11) i poveli sa 1:0. Igra se na dve dobijene, a prva meč loptu Lale imaju za šest dana u dvorani Zorka.

Voša je na pragu 11. vezane krune u Srbiji, a 12. u istoriji, ali pita se i tim Vladana Matića koji u ovom šampionatu nije osetio gorčinu poraza u svojoj dvorani i koji će želeti revanš za bledu partiju u Srpskoj Atini.

Izabrane vesti

Fantastično je domaćin odigrao ceo meč. Perfektan je bio napad u prvih 30 minuta. Posle izjednačenog starta iskru je pokrenuo hrvatski golman Fran Lučin. Zamenio je Andreja Trnavca. Nekoliko dobrih intervencija, uz gol u trenucima kada su Šapčani igrali bez čuvara mreže, odlepio je Vojvodinu na 13:9 u 25. minutu. Odličan je bio Jovica Nikolić, pokazao da je povreda prošlost i da će tek sledeće sezone da bude onaj pravi, kao pre dve godine kada je bio najbolji igrač u Srbiji. Na crti je siguran bio Nemanja Ratković, dok su efikasna bila krila Stefan Sunajko i roviti Vukašin Vorkapić.

Šapčane su u prvih 15 minuta u igri držali bekovi Milan Jovanović i Milan Dakić, uz golmana Darka Arsića. Ipak, furioznim finišem prvog dela igre, Lale su povele sa 18:10 posle pogotka iz kontre Vorkapića. Tada je bilo jasno da Metaloplastika nema šta da traži u dvorani Slana bara.

U nastavku se očekivao odgovor Šapčana. Pokušavao je Domagoj Alilović da pokrene tim, ali je Voša bila sjajna u napadu. Razigrao se i Bors Puhovski sa dva gola na startu drugog poluvremena. Nije išlo levorukog bombardera Vojislava Brajovića, stao je i Darko Arsić sa odbranama.

Pokušao je Matić sa izmenama da trgne tim, ali nije bilo rešenja. Golom Živana Pešića u 39. minutu, Voša je stekla i +10 – 26:16, ubrzo je + 11 pogotkom Vorkapića iz kontre. Nastavio je Lučin odlično da brani, sevalo je sa svih strana protiv indisponiranih gostiju. Odbrana gostiju je bila šuplja kao švajcarski sir. Bedem na sredini odbrane šampiona bila su dvojica Miljana, Vukovljak i Pušica. Sve je funkcionisalo u igri tima Borisa Rojevića.

U drugom poluvremenu seu se raspucali Petar Đorđić, Branko Tomić i Darko Milenković. Rojević je dao šansu svim igračima. Kod očajne Metaloplastike samo je Alilović pružao otpor domaćinu. Prednost je samo rasla za konačnih + 15 - 38:23 i najava nove krune za najbolji srpski tim u poslednoj deceniji.

Rojević za prvi meč finala nije mogao da računa na povređene, pivotmena Luku Rogana i levo krilo Bojana Rađenovića.

Kod domaćina nije bilo slabog mesta. Vukašin Vorkapić sa šest golova, od toga dva sa linije sedam metara, bio je najefikasniji. Jovica Nikolić je dao pet pogodaka, a po četiri Branko Tomić, Stefan Sunajko, Nemanja Ratković, Branko Tomić i Darko Milenković. Živan Pešić se tri puta upisao u listu strelaca, kao i Boris Puhovski, dva je delo Petra Đorđića, a po jedan Frana Lučina, Milana Golubovića i Mohameda Aziza Aidija. Lučin je imao devet odbrana, a Andrej Trnavac četiri.

Kod Metaloplastike po četiri pogotka dali su Milan Dakić, Milan Jovanović i Domagoj Alilović. Aljoša Damjanović je postigao tri gola, a Uroš Simić i Mateja Dodić po dva. Jednom su pogodili Brana Mirković, Filip MilovanovićUroš Pavlović i Milija Papović. Desni bekovi Metaloplastike su šutirali 1/11 – Brajović 0/6, a mladi Mirković 1/5. Darko Arsić je imao osam odbrana, ali većinu u prvih 15 minuta. Filip Pavković je jednom zaustavio udarac rukometašima Vojvodine.

Očekivao se jači otpor Metaloplastike, a priliku za popravni ekipa Vladana Matića imaće u nedelju u Šapcu pred sigurno punim tribinama kultne dvorane Zorka.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE - FINALE PLEJ-OFA (PRVA UTAKMICA)

Ponedeljak

Vojvodina - Metaloplastika 38:23 (18:11), u seriji: 1:0

***igra se na dve dobijene



tagovi

RK VojvodinaRukometna superligaMetaloplastika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara