Milan Milić (©srl.rs)
Milan Milić (©srl.rs)

Voša ne igra, Voša gazi u Evropi: Novosađani protutnjali Skopljem, nazire se Top 16

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.10.23. | 22:21

Liga Evrope: Srpski šampion ubedljiv u prestonici Makedonije protiv Alkaloida – 31:26 (15:13). Odlična partija Milana Milića, Borisa Puhovskog i Vukašina Vorkapića, kao i sjajne odbrane Andreja Trnavca. Džoker u nastavku Darko Milenković. Granitna odbrana neprelazna za tim Kirila Lazarova

Osvojila je Vojvodina EHF kup prošle sezone, a i ove je najavila velika dela u znatno jačoj Ligi Evrope. Četa Borisa Rojevića na startu drugorangiranog međunarodnog takmičenja protutnjala je Skopljem, pobedila Alkaloid sa 31:26 (15:13) i napravla odličnu uvertiru pred nastavak takmičenja.

Dva boda u makedonskoj prestonici je ogroman korak ka Top 16 fazi pred duel narednog utorka protiv favorita Grupe F Silkeborga u Novom Sadu. Kada Lale spuste rivala na 25, 26 golova, nema zime za desetostrukog uzastopnog srpskog šampiona.

Izabrane vesti

Posle šest pobeda u Superligi, Voša je odigrala najbolji meč sezone. Proradili su bekovi Boris Puhovski i Milan Milić, na golu je bio odličan Andrej Trnavac, dok je u prvom poluvremenu Vukašin Vorkapić čak osam puta zatresao mrežu domaćina, od toga pet sa linije sedam metara (bez promašaja). U nastavku po ko zna koji put Darko Milenković je bio džoker i važnim golovima presudio domaćinu. Važne role imale su i Mohamed Aziz Aidi i Gregor Ocvrik, kao i pivotmeni Luka Rogan i Živan Pešić.

Kolektiv je opet bio u prvom planu, svako je dao doprinos velikoj pobedi. Izgledali su Novosađani kao prošle sezone u EHF kupu ili kao proteklog leta kada su oborili učesnike Lige šampiona u Dobiju, Celje, Zagreb i Monpelje.

Granitna odbrana sa Miljanom Vukovljakom i Miljanom Pušicom opet je bila neprelazna. Osim malog pada u finišu oba poluvremena, sve ostalo je bilo odlično. Novosađani izrastaju u ozbiljan evropski klub koji tek treba da uradi velika dela.

Sjajno je Vojvodina krenula. Raspoložena je bila desna strana terena, Vukašin Vorkapić i Milan Milić su pogađali, dok je odličan na golu bio Andrej Trnavac. Brzo su Lale stvorile +5 (10:5). Tu prednost su imali do finiša prvog poluvemena. Vodili su gosti sa 15:10, ali u poslednja tri minuta, tim Kirila Lazarova je napravio mini seriju 3:0, pa je na odmor otišao sa samo -2 (13:15).

Stigao je u nastavku tim iz Skoplja na samo -1 (18:19), ali je brzo Voša odbila nalet domaćina. Sa igračem više važne pogotke dali su Gregor Ocvirk i Darko Milenković, dok je važne dve odbrane (jedan sedmerac) imao Fran Lučin. Kada se lomilo, razigrao se Boris Puhovski, koji je opet sredinom drugog poluvremena vratio +4 srpskom šampionu (23:19). Zatražio je Lazarov tajm-aut, ali makedonski vicešampion nije više mogao da se vrati.

Kada je Milan Milić postigao peti gol na meču za +6 – 25:19 u 47. minutu, činilo se da je sve gotovo, da je slomljen je otpor Alkaloida. Povela je Voša sa 27:20, ali onda veliki pad, serija 5:0 domaćina, samo + 2 – 27:25 za Lale. Proradio je u tim trenucima iskusni Francuz Arno Bingo, dok je na golu odličan bio Trajkovski. Ušla je vodu u uši srpskom šampionu. Napad je stao, a Trnavac je odbranama uspeo da sačuva prednost.

Uzeo je Rojević tajm-aut, smirio igrače, a zlata vredan gol delo je Darka Milenkovića. Vraćeno je +3 - 28:25, a u narednom napadu je desni bek Serafimov promašio sedmerac, pa je sve bilo rešeno. Milan Milić je bombom u poslednjem napadu stavio tačku – 31:26.

U prvome meču u Grupi F, danski Silekborg je lako pobedio španski La Riohu sa 34:25. Narednog utotrka na Slanu baru stiže favorit za prvo mesto Silekborg sa velikim asom Rasmusom Laugeom.

ALKALOID – VOJVODINA 26:31 (13:15)

SKOPLJE – Dvorana: Jane Sandanski. Gledalaca: 3.000. Sudije: Bolić i Hurih (Austrija)

ALKALOID: Romero (jedna odbrana), Đonov 8, Markovski 1, Mladenović, Serafimov 4, Stojčević, Stojković, Mitev 5, Gjorgijev 1, Velkovski 1, Omeragić, Bingo 5, Kofiloski, Petkovski, Savrevski 1, Trajkovski (10 odbrana)

VOJVODINA: Lučin, (dve odbrane sedmerac), Šijan, Vorkapić 8 (5), Milić 6, Ocvirk 2, Vukovljak, Aziz 3, Milenković 3, Sunajko, Pušica, Rađenović, Pešić 1, Rogan 2, Puhovski 6, Šurief, Trnavac (12 odbrana).

LIGA EVROPE - 1. KOLO

Utorak

GRUPA F

Silkeborg - La Rioha 34:25 (16:13)

Alkaloid - Vojvodina 26:31 (13:15)



tagovi

RK VojvodinaAlkaloidBoris RojevićRukometna Liga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara