(©Starsport)
(©Starsport)

Vojvodina i Dinamo držali Italijanima čas iz rukometa

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.10.22. | 20:42

Oba srpska kluba na korak od 3. kola Kupa EHF

Daleko je srpski klupski rukomet od svojih zlatnih vremena kada su se njegovi predstavnici borili i za trofeje na evropskoj sceni. Ali, makar se ništa nije promenilo u odnosu na klubove iz Italije.

Igrali su večeras Vojvodina i Dinamo iz Pančeva mečeve 2. kola Kupa EHF, oba srpska predstavnika su imala za protivnike Italijane i oba su lagano došla do ubedljivih pobeda, koje ih vode nadomak prolaska u šesnaestinu finala.

Izabrane vesti

Dinamo je iskoristio prednost domaćeg terena protiv Konversana i slavio je sa deset golova razlike – 32:22. Vojvodina je bila gost Briksenu i takođe je došla do sigurnog trijumfa pred revanš u Novom Sadu – 31:23.

Pančevci su loše otvorili meč, Konversano je poveo sa 3:0, međutim, presabrali su se rukometaši srpskog kluba, brzo dostigli rivala, koji se držao do 6:6. A, onda je usledilo prvo bekstvo Dinama, zasijalo je na semaforu 11:6 pet minuta pre kraja poluvremena. Po isteku 30 minuta igre rezultat je bio 15:8 za momke u žutim dresovima.

Imao je Dinamo u drugom delu u nekoliko navrata 11 golova prednosti, dok je Konversano uspevao da se spusti na sedam pogodaka zaostatka. Na kraju deset razlike, sasvim dovoljna mera za revanš.

Najefikasniji u timu iz Pančeva bili su Pavlović, Golubović i Radović sa po pet golova. Na golu je sjajan bio Obrad Ivezić sa 16 odbrana.

Vojvodina je krenula sa 4:1 i sve vreme je imala kontrolu igre i rezultata u svojim rukama. Briksen je uspeo da izjednači na 7:7, međutim, usledila je nova serija Novosađana, međutim, oscilacije u igri dovele su do toga da na odmoru imaju samo gol prednosti – 13:12.

Mnogo bolje su crveno-beli igrali u drugom poluvremenu, za nepunih devet minuta napravili su seriju 8:2 i došle do vođstva od 21:14. Uporni Italijani nisu odustajali, pošlo im je za rukom da nekoliko puta smanje zaostatak na pet, a jednom i na četiri gola zaostatka (24:20), međutim, Lale su u finišu uspele da odmaknu na obećavajućih osam razlike.

Najefikasniji u timu Vojvodine bili su Puhovski sa osam, te Grozdanić, Pešić i Milenković sa po pet golova.


 


tagovi

RK VojvodinaRK Dinamo PančevoKup EHF

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara