Miljan Pušica (©RK Vojvodina)
Miljan Pušica (©RK Vojvodina)

Veliki posao Vojvodine: Pušica do 2026.

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 08:28

Stub odbrane, povratnik u reprezentaciju Srbije, potpisao novi ugovor sa šampionom naše zemlje

Projekat “Evropska Vojvodina” radi punom parom, zalaufao se. Posle Stefana Dodića i Petra Đorđića, još jedan sjajan posao uprave Lale. Novi ugovor sa desetostrukim uzastopnim šampionom Srbije i pobednikom EHF kupa potpisao je Miljan Pušica.

Stameni stub odrbane ostaće na Slanoj bari do 2026. godine, saopštili su novosadski crveno-beli.

Izabrane vesti

Tvrđava se gradi od jakih bedema”, napisali su Novosađani.

Pušica je stigao u oktobru prošle sezone u Vojvodinu, odnosno vratio se u tabor Novosađana, gde je proveo dve godine, od 2012. do 2014. Posle prvog mandata u dresu Lala, branio je boje Visle iz Plocka i nemačkog Mindena u Bundesligi. Imao je tešku povredu kolena, godinu i po je bio van rukometa. Vratio se pre nešto više od godinu dana u srpsku Atini i odigrao fantastično.

Zategao je odbranu Vojvodine, zajedno sa kapitenom Miljanom Vukovljakom, napravio je bedem ispred gola. Defaziva je snaga čete Borisa Rojevića, a dobre igre iskusnog momka iz Prijepolja nisu ostale nezapažene. Uprava kluba mu je ponudila ugovor na još dve godine. Stari je isticao u junu 2024.

"Vojvodina je moja kuća. Ovaj tim momaka je neverovatna grupa dobrih i vrednih ljudi. Napravili smo veliki iskorak prošle sezone u Evropi osvajanjem EHF kupa, a ove smo to potvrditi plasmanom u Top 16 Lige Evrope. Vojvodina je svih ovih godina gradila klub koji će biti kadar da pravi velika dela i ja sam ponosan što ću biti deo toga", rekao je Pušica.

Selektor Srbije Toni Đerona je prošlog meseca vratio u nacionalni tim Pušicu, koji bi sa Ilijom Abutovićem trebalo da bude stub odbrane na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj koje kreće 10. januara.

Protekle nedelje, Voša je aktivirala bombu, dolaskom Petra Đorđića iz Benfike. Pre toga je stigao i nekada najbolji junior sveta Stefan Dodić iz slovenačkog Celja.

Voša je 2023. godinu završila sa četiri trofeja, plasirala se u Top 16 Lige Evrope, a sledeće godine u Novi Sad, verovatno u SPENS-u, dolaze bivši prvak Starog kontinenta Flensburg i najbolji švajcarski tim Kadeten Šafhauzen.



tagovi

RK VojvodinaMiljan Pušica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara