Miloš Ćuk (©Reuters)
Miloš Ćuk (©Reuters)

Vaterpolisti uglas: Nema euforije! Strpljivi, mirni, agresivni – Damir i Zorana nam dali snagu

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.08.24. | 21:26

„Ne gledamo druge, isključivo se fokusiramo na nas i klasik sa Mađarima“, poručio je Nikola Dedović

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza)

Stihijski je igrala Srbija, grešila u uvodna tri meča, ali kada je dogorelo do noktiju – bila je najbolja. Strpljivi, mirni, agresivni. Potezi su bili odmereni, reakcije pravovremene. Obećavajuće, mada ne treba leteti, ne sme da bude euforije.

Izabrane vesti

Srpski vaterpolisti obema nogama čvrsto stoje na zemlji, iako su bili superiorni.

„Najbolja naša odbrana na turniru, najbolja igra. Bili smo strpljivi, mirni, baš onakvi kako treba da izgledamo. Nema euforije. Primarni cilj je bio prolazak u četvrtfinale, to smo ostvarili i okrećemo se Mađarima i bitno je da zadržimo ovaj nivo igre zbog onoga što dolazi u četvrtfinalu. Zato ćemo sledeću utakmicu ići ne sa 100, nego 200 posto, da ne bismo ispali iz ovog ritma“, rekao je Miloš Ćuk i nastavio:

„Mi smo formu tempirali za četvrtfinalu, tada bi trebalo da igramo najbolje. Mislim da idemo ka tome. I fizički se bolje osećam, verujem da ćemo od četvrtfinala biti sve bolji i bolji“.

Utakmica sa Francuskom bila je specifična, igrana je u ambijentu nekarakterističnom za vaterpolo...

„Zadovoljni smo pobedom, igrali smo izuzetno težak meč protiv rivala koji je igrao pred domaćom publikom. Ovo je za vaterpolo spektakl, kada igrate pred ovolikim brojem navijača, to nije tako često. Idemo korak po korak, i dalje je grupna faza, pripremamo se za Mađare“, kazao je Nikola Dedović.

Na to šta će biti od četvrtfinala, povratnik u reprezentaciju se ne obazire. Ne želi da ide unapred, misli mu, barem za sada, ne lete ka nokaut fazi.

„Ne gledamo mi druge, isključivo se fokusiramo na nas. To je najbitnije. Protiv Mađara je vaterpolo klasik, a posle ćemo se pripremati za sve predstoji. Potrudili smo se danas da damo sve od sebe, bili smo skoncentrisani u odbrani iz koje dobijamo snagu. Išlo je sve kako treba, znali smo težinu ove utakmice. Idemo polako, dugačak je turnir“.

Novak Đoković će sutra igrati protiv Karlosa Alkarasa za olimpijsko zlato, postoji mogućnost da se vaterpolisti nađu na tribinama Filip Šatrijea.

„Videćemo... Mi pratimo sve naše takmičare, pratili smo džudo, košarkaše, košarkšice. Novaka svi prate, svi navijamo. Bili smo presrećni kada su Damir i Zorana uzeli medalju, to nam je dalo snagu. Ako budemo mogli – otići ćemo da pogledamo Novaka“, zaključio je Nikola Dedović.


tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024Nikola DedovićMiloš Ćukvaterpolo reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara