(©MN Press)
(©MN Press)

Uroš Kovačević: Treba nam mnogo sreće, znanja imamo - to treba da pokažemo

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.05.24. | 17:10

Odbojkaši održali poslednju konfereciju pred put u Brazil na prvi turnir Lige nacija

Odbojkaši su spremni - Liga nacija samo što nije počela. U komercijalnom takmičenju juriće olimpijsku vizu, koju čekaju još od Londona. Propustili su Brazil, potom i Japan, ali nadaju se da će u Francuskoj biti...

Na prvom turniru Orlovi će igrati protiv Irana, Japana, Brazila i Nemačke. Svaka pobeda će im pomoći da zadrže mesto na kome su sada na FIVB rang listi, koje vodi na OI.

Izabrane vesti

Na konferenciji za medije, poslednjoj pred put u Rio de Žaneiro, prisutnima se obratio selektor Igor Kolaković.

"Pripreme su bile kratke, s obzirom na to da su se prvenstva kasno završila - ovo nisu prave pripreme, već održavanje forme nekih igrača koji nisu imali mnogo vremena da se odmore. Za razliku od nekih prethodnih izdanja Lige nacija, sada su svi igrači posle vrlo kratkog odmora došli u reprezentaciju. Odavno nismo bili kompletniji", rekao je Kolaković. "Zadovoljan sam, jer su svi momci došli iz takmičarskog ritma. Nadam se i mislim da smo još unapredili neke njihove performanse jer su ponovo u okruženju koje veoma vole. Tu su sa igračima s kojima godinama sarađuju. Utakmice u Italiji su pokazale mnogo toga dobrog, ali i slabosti. Nemamo mnogo vremena za ispravke, ali do prvog meča u Brazilu ćemo se fokusirati da ispravimo neke stvari koje treba sa tih mečeva".

I dalje nije poznato koji će roster krenuti na put...

"Sastav u ovom trenutku ne mogu da vam kažem, jer uvek kad ga saopštim unapred, nešto se dogodi. Reći ću ga u poslednjem trenutku", podvukao je Kolaković.

Na dva prijateljska meča odigrana prethodnog vikenda Kovačević nije mogao da pomogne ekipi zbog povrede, ali svi se nadaju da će biti spreman kad takmičenje počne.

"I prošle godine sam rekao da sam dobro, a ispostavilo se da nisam bio. U oporavku sam, treniram, ali ne maksimalnim intezitetom. Nadam se da će do prve utakmice sve biti kako treba", rekao je Kovačević. "Nama je ova Liga nacija sve, svaka pobeda nam je bitna, svaki set nam je bitan. Očekujemo da budemo zdravi i damo maksimum, to je do nas, a posle treba i mnogo sreće. Znanja imamo, to treba da pokažemo, nadam se već na prvom turniru u Brazilu".

O izazovima koji slede pričao je i Marko Podraščanin, koji je 5. maja postao šampion Evrope sa Trentinom.

"Bile su duge i naporne sezone, ne meni samo - nego svima", istakao je Podraščanin. "Ali, jedva smo čekali ovde da dođemo i da krenemo sa mini pripremama i turnirima Lige nacija. Znamo da nam je ovaj turnir važan, poslednje dve Olimpijske igre smo propustili, imamo i želje i motiva, nadam se i snage da se ovog puta plasiramo. Mnogo toga će zavisiti od nas i naše igre, treba da se fokusiramo na naš deo terena. Znamo protiv koga igramo, ali ne znamo u kom će sastavu biti naši protivnici. Treba da igramo utakmicu po utakmicu, imamo ih 12. Nadam se da ćemo se na kraju radovati i da ćemo se plasirati na Olimpijske igre".

Utiske je izneo i Aleksandar Atanasijević.

"Očekuje nas težak vikend. Ono što mogu da naglasim da je motivacija nikad veća, jer ova Liga nacija možda bude poslednja za većinu ovih igrač u generacijia. Ovih 12 utakmica treba da odigramo maksimalno ozbiljno, posvećeno i da pokušamo da se domognemo Olimpijskih igara, koje su san svih nas. Samo nas nekoliko je imalo priliku da bude u Londonu, ali bez zapažene uloge. Siguran sam da ćemo ovu Ligu nacija odigrati veoma dobro, pokušaćemo na prvom turniru da zabeležimo sve četiri pobede - to bi bio neverovatan uspeh. Pa da idemo korak po korak ka olimpijskoj vizi...".

Plasmanu u Pariz se nada i momak iz mlađe garde Miran Kujundžić.

"Olimpijske igre su san svakog sportiste, vrhunac je biti deo tog turnira. Nadam se da će ova Liga nacija biti naša najbolja u poslednjih nekoliko godina, nismo nikad bili motivisaniji. Ova generacija to zaslužuje, posebno ovi igrači koji su tu deset godina i više, oni su sebe davali svako leto za reprezentaciju i za kraj reprezentativne karijere to zaslužuju. Nadam se da ćemo i mi mlađi da se nađemo tamo uz njih", zaključio je Kujundžić.

PIŠE: Miljana ROGAČ


tagovi

Igor KolakovićMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkašeAleksandar AtanasijevićMarko PodraščaninUroš KovačevićMiran Kujundžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara