(©FIVB)
(©FIVB)

Srbija bez leka za Dominikansku Republiku, ali mlade nade imale šta da ponude

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.05.24. | 03:53

Odbojkašice poražene u prvom kolu Lige nacija

Još nisu odbojkašice Srbije pronašle lek za Dominikansku Republiku. Prošle godine su od te selekcije dva puta izgubile, a treći poraz u nizu doživele su na otvaranju ove reprezentativne sezone. U prvom kolu turnira u Rio de Žaneiru Dominikanska Republika je bila bolja posle četiri seta - 25:18, 25:17, 21:25, 25:20.

Definitivno je to protivnik koji ne leži Srbiji, čak i kad igra u jačem sastavu od ovog koji je selektor poveo u Brazil... Srpkinje će prvu pobedu morati da traže u nekom od narednih mečeva. Svakako je i na premijeri bilo pozitivnih stvari, mlade nade su definitivno imale šta da ponude...

Izabrane vesti

Sledeći ispit aktuelne svetske šampionke imaju u petak od 19.00 časova po našem vremenu, kada će izaći na megdan Tajlandu. U subotu u istom terminu rival je Kina. a u nedelju od 15.00 domaćin Brazil.

Podsetimo, naša selekcija u Ligi nacija može da igra rasterećeno, jer je olimpijsku vizu već obezbedila. Ono što može da bude bitno jeste da se sačuva što bolja pozicija na FIVB rang listi, kako bi žreb za Olimpijske igre bio povoljniji. Zbog toga, a i zbog reputacije i samopouzdanja - ne bi valjalo da se ređaju porazi.

Prvu utakmicu ove godine Gvideti je započeo sa Slađanom Mirković na poziciji dizača, Anom Bjelicom na korekciji, Sarom Lozo i Bojanom Milenković na prijemu, srednjim blokerima Henom Kurtagić i Minjom Osmajić i na mestu libera je bila najiskusnija Silvija Popović.

Znalo se da je Dominikanska Republika najopasnija iz zone četiri - odmah su to protivnice i potvrdile. Mi smo se zahvaljujući dobrom bloku držali u prvom delu uvodnog seta, ali su rivalke sredinom tog perioda napravile razliku i odlepile se na nedostižnih - 17:12. Do kraja su samo održavale pristojnu distancu i laganim koracima išle ka vođstvu.

Na sličan način dobile su rivalke i naredni set. Bile su sigurnije u svim elementima, nisu dozvolile nikakvu neizvesnost. Na vreme su pravile razliku i onda im nije bilo teško da igraju.

Svakako - publika je imala šta da vidi i od mladih igračica Srbije. Hena je postavila nekoliko sjajnih blokova, Vanja Ivanović dobila priliku da demonstrira odličan servis, teren su osetile i Marija Miljević, Vanja Bukilić... Neke od njih će dugo pamtiti ovaj susret.

U trećem periodu naša selekcija nije dozvolila protivnicama da prebrzo pobegnu. Sada je sredinom seta Srbija vodila glavnu reč, stigla je do vođstva - 16:13, rivalke su izjednačile, pa čak i povele... Međutim, ponovo su Srpkinje zasijale i više nisu nikakav preokret dozvolile. Dobile su ovaj set rezultatom - 25:21.

Četvrti čin doneo je bolji igru protivničke ekipe, koja je brzo izgradila prednost 6:3, potom i 13:7... Već tad je bilo jasno da Gvidetijeve devojke više od jednog seta ovog puta neće uzeti. Bez problema su Dominikanke osvojile ovaj set i upisale pobedu. Naše odbojkašice su makar zaostatak od osam poena uspele da prepolove - sa 15:23 stigle su na 20:24. Više od toga nisu mogle...

Kao najefikasnija ovaj susret je završila Ana Bjelica sa 15 poena. Sara Lozo je upisala deset, a Hena Kurtagić devet (četiri napada, četiri bloka i jedan as). Minja Osmajić je zabeležila sedam, Vanja Bukilić pet, Bojana Milenković i Vanja Ivanović po četiri, a dizači Slađana Mirković i Marija Miljević po dva.

Na ovom meču selektor na raspolaganju nije imao Aleksandru Uzelac zbog povrede, kao i Katarinu Lazović koja je imala problema sa američkom vizom.

PIŠE: Miljana ROGAČ

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠICE - PRVI VIKEND (Rio de Žaneiro)

Četvrtak

Srbija - Dominikanska Republika 1:3

Petak

19.00: Srbija - Tajland

Subota

19.00: Srbija - Kina

Nedelja

15.00: Brazil - Srbija


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkašiceĐovani Gvideti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara