Rukometašice Danske (©Reuters)
Rukometašice Danske (©Reuters)

Šveđanke tugovale za finalom, Dankinjama utešna bronza

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.08.24. | 11:40

U skandinavskom obračunu tim Jespera Jensena dobio plavo-žute i osvojio treće mesto na olimpijskom turniru rukometašica – 30:25 (15:13)

Šveđanke su bile na pragu finala, pre dva dana je malo falilo da skinu krunu Francuskinjama. Tamara Horaček je bila kobna po plavo-žute koje su očigledno više tugovale, pa bronzana medalja na olmpijskom turniru za rukometašice ide u susednu Dansku.

Tim Jespea Jensena je dominirao i lakše nego što se očekivalo pobedio u borbu za bronzu – 30:25 (15:13). Osim početka meča kada je Švedska vodila, već od 10. minuta su Dankinje preuzele kontrolu igre, Sandra Toft je briljirala na golu. Nijednog trenutka u nastavku Švedska nije pripretila.

Izabrane vesti

Blistala je na golu Sandra Toft sa 16 odbrana, odnosno 40 odsto uspešnosti. Mije Hejlund sa pet golova je bila najefikasnija u pobedničkom timu, dok su Ema Fris, Trine Ostergord i Helena Elver se po četiri puta upisale u listu strelaca.

15.00: (2,05) Norveška (8,00) Francuska (2,05)

Kod Šveđanki nije imala dan najbolji golman na ovom turniru, Johana Bundsen. Imala je samo dve odbrane, dok je Evelina Erikson sakupila devet. Jamina Roberts i Nina Kopang su pogodile po četiri puta, dok je najraspoloženija bila desno krilo Natali Hagman sa pet pogodaka, od toga dva sa linije sedam metara.

Od 15 časova je spektakl u Lilu, sudar dve najveće reprezentacije, olimpijskog i svetskog šampiona Francuske i evropskog prvaka Norveške.

OLIMPIJSKI TURNIR ZA RUKOMETAŠICE

Subota

FINALE

15.00: (2,05) Norveška (8,00) Francuska (2,05)

***kvote su podložne promenama

ZA 3. MESTO

Danska – Švedska 30:25 (15:13)



tagovi

Pariz 2024Ženska rukometna reprezentacija ŠvedskeŽenska rukometna reprezentacija Danske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara