Bianka Buša (©Reuters)
Bianka Buša (©Reuters)

Stručni ugao: Koncepcija igre zasnovana na Bianki Buši

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.07.24. | 07:57

Analiza Aleksandra Vladisavljeva, bivšeg asistenta u stručnom štabu reprezentacije Srbije

(Od stručnog konsultanta Mozzart Sporta)

Treba biti zadovoljan kako je izgledala Srbija na premijeri. Na prvim utakmicama uvek ima stegnutosti i opterećenja da se pobedom otvori turnir. Želim, nadam se i siguran sam da će sledećih pet rivala do finala biti daleko ozbiljniji nego što je to Francuska kao domaćin Olimpijskih igara.

Izabrane vesti

Bilo je lepo i prijatno videti dve mlade odbojkašice na terenu tokom čitave utakmice, Henu Kurtagić i Aleksandru Uzelac. Sasvim su dobro odradile svoj deo posla. Naravno, nije sve u igri reprezentacije Srbije podmazano, ali verujem da će u nastavku da bude sve bolje. Bilo je prilike i da Bojana Drča, Sara Lozo, Bojana Milenković i Katarina Lazović osete teren, na određeni način učestvuju u trijumfu.

Srbija ima kvalitetan sastav koji bi trebalo da se bori za odličje. Koliko poznajem te devojke, znam da su i programirane na taj način. Ne treba da brine ni slabiji procenat Tijane Bošković. Kada bude igrala već protiv Sjedinjenih Američkih Država, pretpostavljam da će nositi igru u napadu.

Međutim, igrač utakmice protiv Francuske bila je zapravo Bianka Buša. Ona je jako bitna za reprezentaciju. Možda ne osvaja veliki broj poena, ali ima druga zaduženja. Koncepcija Srbije zasniva se na odbojkašicama koje odrađuju neugledan posao. Izgledala je sjajno u prijemu, bloku, pa i napadu. A poznato je da uspešna realizacija napada i nije njena specijalnost. Drago mi je zbog Bianke, jer se na njoj zasnivaju svi počeci i začeci akcija nacionalnog tima.

Napravljena je odlična uvertira. Nije ni loše što smo na prvom koraku imali slabijeg protivnika. Slede Amerika i Kina, koje su u međusobnom duelu pokazale zavidan kvalitet. Upravo iz tog razloga biće neophodno da Srbija na sledećem meču bude na maksimumu. Reprezentacija ne samo da ima znanja i snage da igra sa takvim protivnicima, nego može i da ih pobedi.

Piše: Aleksandar Vladisavljev, bivši asistent u stručnom štabu reprezentacije Srbije


tagovi

Pariz 2024Bianka Bušaženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara