Hande Baladin (©FIVB)
Hande Baladin (©FIVB)

Santarelijeva četa stala posle 22 pobede, povredila se Hande Baladin

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.05.24. | 22:24

Bolje su bile odbojkašice Japana

Nije prošlogodišnji šampion dobro započeo odbranu titule u Ligi nacija. Doživeo je poraz na startu i prekinuo seriju od 22 vezane pobede.

Zanimljivo, poslednji put Turska je poražena 28. juna prošle godine od Japana. Posle toga su Santarelijeve devojke ređale samo pobede - u Ligi nacija, na Evropskom prvenstvu i u kvalifikacijama. Večeras je njihov niz prekinut, a ponovo im je na put stala selekcija Japana.

Izabrane vesti

Posle pet setova Turkinje su morale da pruže ruku i čestitaju boljem timu.

"Meč je bio naš onakav kakav sam očekivao. Znao sam da će biti veoma teško protiv Japana jer su zajedno već mesec dana. Igrali su sjajnu odbojku, sve su radili dobro", rekao je Danijele Santareli posle utakmice. "Mi smo bili loši, imali smo mnogo problema u napadu. Biće veoma teško ako nastavimo ovako loše da napadamo".

Japan je do prve pobede u ovogodišnjem izdanju Lige nacija predvodila fantastična Koga sa 31 poenom - 27 iz napada, tri asa i jedan blok. Druga dvocifrena bila je Išikava sa 20 poena.

U sastavu Turske najbolja je bila Tugba Šenoglu sa 19 poena. Karakurt je upisala 16, a Hande Baladin koja je u četvrtom setu morala da napusti teren zbog povrede - 15. Melisa Vargas je ovog puta stala na 12, a Bejza na deset.

Naredni rival Turske je Holandija, a Japan će u drugom kolu odmeriti snage sa Bugarskom.


tagovi

Ženska odbojkaška reprezentacija TurskeLiga nacija za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara